El ple de l’Ajuntament de Blanes aprova el pressupost de 2023, de 52,19 M€

Ajuntament de Blanes

El ple de l’Ajuntament de Blanes celebrat ahir ha donat llum verda al pressupost municipal de 2023, després que al ple de gener es va haver de deixar sobre la taula per manca de suport.

Els comptes per aquest any han prosperat amb els 13 vots a favor dels grups municipals d’ERC, PSC, JxB i el de la regidora no adscrita Rosa Aladern. C’s ha votat en contra, i tant els quatre regidors de Blanes en Comú Podem com els altres tres regidors no adscrits s’han abstingut.

Amb TELEGRAM rebràs al teu mòbil les nostres notícies a l’instant. Clica aquí i segueix-nos:  t.me/blanesaldia

Els pressupostos municipals d’aquest 2023 pugen a 52.192.140,80 € i un dels aspectes que han consensuats els tres grups polítics que l’han aprovat és la creació d’una ‘comissió de seguiment’. La seva missió no serà tan sols donar compliment als acords prèviament pactats perquè prosperessin els pressupostos, sinó també debatre futurs temes relacionats amb aquest àmbit.

Un pressupost que incideix en l’àmbit social i d’impuls econòmic

Els pressupostos per aquest 2023 incideixen especialment en dos aspectes: s’han augmentat diverses partides socials (Acció i Serveis Socials) i en els principals aspectes d’impuls econòmic de la ciutat (Promoció de la Ciutat i Turisme). Així, en Serveis Socials s’ha augmentat la partida dels 829.00 € de l’any passat als 1.100.000 € d’aquest any, 271.000 € més de diferència.

Dins aquest mateix àmbit, és especialment destacable l’augment del SAD (Servei d’Atenció a Domicili), que passa a ser de 437.802,56 €, una diferència de 130.000 € respecte l’any passat. Per la seva banda, el SIAD (Servei d’Informació i Atenció a les Dones), augmenta en 57.000 € més i passa a ser de 77.975,04 €, i el Centre Obert compta amb una partida de 234.239,93 €, 30.000 € més.

Pel que fa a la cultura i promoció de la ciutat, augmenta de 457.000 € a 810.000 €, i la dinamització cultural compta amb 100.000 € més: 60.000 € per la Festa Major i 10.000 € per la organització de les festes al voltant de la Cavalcada de Reis. Finalment, l’equip de govern ha remarcat que l’aprovació dels pressupostos permet seguir amb les inversions previstes: la segona fase del Parc 11 de Setembre, a Mas Enlaire, i les obres de millora de l’avinguda Vila de Madrid, a la zona turística.

Minut de silenci

Abans que comencés el ple l’alcalde Àngel Canosa ha demanat als regidors i al públic que es posessin dempeus per guardar un minut de silenci. Es tractava de retre homenatge pòstum a dues dones que han mort aquests dies.

La més recent ha estat la de qui va ser la primera alcaldessa de l’actual època democràtica, Maria Dolors Oms i Bassols, que també ha estat fins al moment l’única dona que ha encapçalat aquest càrrec.

D’altra banda, el minut de silenci també s’ha mantingut per qui va ser directora de Ràdio Blanes durant 25 anys, Joanna Fernández Berney, que ens va deixar el 30 de gener. Totes dues, en les seves respectives facetes, són i seran un referent en la tasca que van desenvolupar.