El PSC de Blanes demana a l’alcalde que lideri la situació de Nylstar

Jordi Hernández / PSC Blanes

El PSC de Blanes ha demanat a l’alcalde de la ciutat que lideri la resposta davant de la situació que es viu a Nylstar, que podria deixar sense feina als seus 80 treballadors.

«Davant d’aquesta situació les institucions hem d’estar al peu del canó, l’Ajuntament de Blanes no s’ho pot mirar des de lluny. Cal que tots els grups del consistori de manera unànime donin resposta i facin un front comú davant de la Generalitat per assegurar que la viabilitat de la fàbrica i, per tant, dels seus 80 treballadors» ha afirmat el candidat a l’alcaldia dels socialistes, Jordi Hernández.

«Des del grup parlamentari del PSC s’ha treballat per trobar una solució a un problema que fa temps que dura. Els sindicats han tingut diverses trobades amb el diputat socialista Pol Gibert i hi ha una reunió demanada fa temps amb el Departament d’Economia i Indústria per parlar del tema que de moment no ha estat agendada» ha explicat l’alcaldable socialista.

El PSC de Blanes ha volgut oferir a tots els grups municipals que tenen representació al Parlament una aliança per presentar una Proposta de Resolució perquè la Generalitat passi a formar part de l’accionariat de l’empresa a través del deute existent de la mateixa empresa amb la Generalitat de Catalunya.

Durant un temps la Generalitat podria ser la garant de la continuïtat de l’empresa fins a trobar solucions definitives.

Els socialistes han assegurat que «sempre ens trobaran del costat dels treballadors» i han demanat que es prioritzi l’opció que la Generalitat entri a formar part de l’empresa a través del deute, però si no que també s’estudiï la possibilitat que Nylstar pugui ser viable a través d’una cooperativa de treballadors amb el suport financer de la Generalitat de Catalunya o fins i tot, que sigui la mateixa Generalitat la que busqui un nou inversor per a la unitat productiva i garantir la continuïtat dels treballadors.

«En qualsevol d’aquestes opcions els socialistes donaran el seu suport incondicional. Cal que l’alcalde i el president de la Generalitat actuïn ràpidament per no arribar tard per solucionar un problema que amb voluntat política i amb el suport de tots els grups polítics de l’Ajuntament de Blanes seria possible resoldre» ha conclòs Jordi Hernández.

Amb TELEGRAM rebràs al teu mòbil les nostres notícies a l’instant. Clica aquí i segueix-nos:  t.me/blanesaldia