La Plataforma Aturem la C-32 celebra la sentència del TSJC que anul·la la prolongació de l’autopista

Plataforma Aturem la C-32

Des de la Plataforma Aturem la C-32, membre de SOS CostaBrava, celebrem la sentència emesa pel TSJC on declara nul de ple dret el projecte de prolongació de l’autopista C-32 fins a Lloret de Mar per incomplir amb la Llei de Canvi Climàtic aprovada per la pròpia Generalitat.

Amb TELEGRAM rebràs al teu mòbil les nostres notícies a l’instant. Clica aquí i segueix-nos:  t.me/blanesaldia

Amb aquesta sentència aturem per tercera vegada:

– Una autopista que ha estat sempre l’excusa per no impulsar els projectes existents de millora de la mobilitat de la zona (desdoblament de la GI-682 per plataforma de carril bus, projecte del Tramvia Blanes-Lloret, construcció Ronda de Blanes, etc), i que feien totalment innecessària la prolongació de la C-32.

– Una autopista a la que es van oposar més del 70% dels votants de la Consulta Popular sobre el projecte.

– Una autopista que per oportunisme econòmic la Generalitat va acceptar que es financés a càrrec de l’antiga concessionària per poder perpetuar els peatges del Maresme.

– Una autopista que únicament promovia el model caduc de mobilitat amb transport privat en detriment d’invertir en els projectes de transport sostenible existents per la zona.

– Una autopista que era l’enèsima promoció de noves emissions de CO2 per part de l’administració en el context d’Emergència Climàtica que vivim.

– Una autopista que destruia els paratges de Sant Pere del Bosc i el Vilar, darrer corredor biològic que uneix el Massís de l’Ardenya-Cadiretes amb el Massís del Montnegre, la Plana del Tordera i les Guilleries.

Resulta èticament reprobable que sigui la societat civil, mitjançant entitats amb escassos recursos econòmics, la que hagi hagut de defensar el bé comú fins als jutjats, contra el propi Govern de Catalunya, per fer respectar la Legislació en matèria de Canvi Climàtic.

Blanesaldia.com

Més quan vivim precisament en una Emergència Climàtica que fa inexcusable el canvi de polítiques en favor de models més sostenibles i contra projectes com el de la prolongació de la C-32.

També resulta inexplicable l’obsessió de la Generalitat en promoure un projecte que té més de 20 anys, quan en aquest període l’emergència climàtica s’ha fet evident i es podrien haver executat altres projectes amb molt menor impacte ecològic i econòmic, que haurien resolt els problemes de mobilitat de la zona i haurien fet encara més innecessària la prolongació de la C-32.

És també un exercici d’irresponsabilitat per part de la Generalitat la despesa pública que ha dedicat als diferents projectes i estudis d’aquesta prolongació i que han estat posteriorment retirats o aturats judicialment per incomplir amb la legislació vigent.

Ara i aquí demanem a la Generalitat de Catalunya:

1.- Que desisteixi per sempre i expressament en el seu intent de prolongar la C-32 fins a Lloret de Mar.

2.- Que es destini una partida econòmica per promoure la reforestació i recuperació ambiental de les zones que es van talar en l’inici de les obres.

3.- Que es retirin totes les denúncies a les persones imputades pels actes de resistència social contra l’inici de les obres.

4.- Que s’estudiï la possibilitat d’incloure els terrenys expropiats al PEIN Ardenya-Cadiretes essent un important corredor biològic a preservar.

5.- Que executi el desdoblament de la carretera GI-682 entre Blanes i Lloret per implantació de Carril Bus segons Estudi Informatiu EI-TX-05610, pendent de fa més de 10 anys, junt amb el carril bici paral·lel.

6.- Que promogui el projecte del Tramvia Blanes-Lloret segons la Resolució aprovada pel propi Parlament de Catalunya i per l’Ajuntament de Blanes, Ajuntament de Lloret i Ajuntament de Palafolls en sessions plenàries.