La PAHC Blanes exigeix que es compleixi la Llei Catalana d’Habitatge arran d’un desnonament

Efectius dels Mossos d’Esquadra durant el desnonament del passat 6 de maig / PAHC Blanes

Divendres passat, 6 de maig, una família amb dos fills menors del veïnat de la Plantera de Blanes va ser desnonada sense alternativa habitacional i amb un gran desplegament dels Mossos d’esquadra. Es tracta, com en la majoria de desnonaments, d’una família treballadora i estimada per la comunitat.

Segons s’explica en un comunicat conjunt de la PAHC Blanes i l’Ateneu Sa Fera Ferotge, el passat 2 de maig es va tenir lloc un intent de desnonament de la família que es va poder aturar gràcies al suport de la PAHC-Blanes. La funcionaria de la comitiva judicial va decidir que el desnonament seguiria “en obert”. Es tracta d’un sistema per a desnonar que és il·legal i tot i això hi ha alguns jutjats que l’apliquen.

Amb TELEGRAM rebràs al teu mòbil les nostres notícies a l’instant. Clica aquí i segueix-nos:  t.me/blanesaldia

En els desnonaments en obert, la comitiva judicial acompanyada per la policia es presenta al domicili a qualsevol hora i dia sense cap avís previ. Això mateix va passar a Blanes, amb un gran desplegament policial, quan es va executar el desnonament el 6 de maig i es va deixar a la família al carrer.

Denunciem que el Jutjat s’ha saltat la Llei Catalana d’Habitatge que obliga als grans tenidors a fer lloguers socials, no ha complert les disposicions legals sobre execució de desnonaments a l’estat espanyol que no preveuen que es puguin fer desnonaments en obert, ha trepitjat els Drets Humans més bàsics com és el Dret a l’Habitatge i els Drets dels Infants, drets tots ells assumits en tractats internacionals per l’Estat Espanyol.

Denunciem que la família amb els seus dos fills menors va ser expulsada pels Mossos d’esquadra per ordre del Jutjat sense alternativa habitacional. L’Ajuntament va haver de programar una reunió urgent el mateix dia de la Mesa d’Emergències de Blanes on van acordar una sol·lució provisional i es van comprometre en seguir treballant per trobar una solució definitiva per aquest cas.

Denunciem que la família i els veïns i veïnes del barri de la Plantera van patir i van ser testimoni d’un desplegament policial molt desproporcionat amb agents uniformats, de la policia secreta i furgones per tota la plaça Medellín.

La PAHC-Blanes i l’Ateneu Popular Sa Fera Ferotge de Blanes exigim a totes les administracions, jutjat inclòs, que es compleixi la Llei Catalana d’Habitatge i que s’obligui a Buildingcenter (CaixaBank) a fer un lloguer social a l’habitatge on vivia la família.

Reclamem una reunió urgent la Junta Local de Seguretat per a revisar els protocols policials als desnonaments de persones i famílies vulnerables que els Jutjats de Blanes no aturen, amb l’objectiu d’acabar amb abusos de poder, amb dispositius policials desproporcionats pagats amb diners públics, que es deixi de defensar a grans tenidors d’habitatge quan se salten la llei i no es criminalitzi a les persones, famílies i barris més vulnerables.

Amb desnonaments de famílies vulnerables com aquest s’està potenciant les actuacions de les màfies que fan negoci “venent pisos” abandonats per bancs i fons voltors a persones desesperades. A Blanes tenim un pis més que ha quedat tancat buit i amb una porta de ferro.

La família està rebent tot l’escalf i solidaritat dels col.lectius socials del municipi com la PAHC-Blanes i l’Ateneu Popular Sa Fera Ferotge i també l’atenció del Departament d’Acció Social i Habitatge de l’Ajuntament de Blanes, que treballen perquè es resolgui el cas amb un lloguer social al pis on han estat desnonada la família.