La Fundació Carl Faust crea ‘Edicions de Marimurtra’ i publica la biografia essencial de Carl Faust

La Fundació Carl Faust presenta el seu propi segell editorial sota el nom d’ ‘Edicions de Marimurtra’. Aquest projecte editorial vol ser un instrument a través del qual aportar continguts, materials i coneixement sobre l’obra de Faust i la seva principal obra, el Jardí Botànic Marimurtra.

Edicions de Marimurtra’ és la primera editorial promoguda per un Jardí Botànic en el nostre país i neix amb el convenciment que la independència editorial pot ser un poderós instrument per fer una aportació significativa al coneixement general de la botànica, la ciència i l’obra de Faust en diferents àmbits i a diferents nivells tècnics i d’especialització.

Amb TELEGRAM rebràs al teu mòbil les nostres notícies a l’instant. Clica aquí i segueix-nos:  t.me/blanesaldia

La data triada per la presentació de l’editorial no és casual: a pocs dies de sant Jordi, la festa del llibre per excel·lència del nostre país, i també just abans de la commemoració del 70 aniversari de la mort de Faust, el proper dia 24 d’abril.

La primera obra que s’edita sota aquesta nova editorial és una biografia de Carl Faust titulada Carl Faust, biografia essencial que recull els trets més importants continguts en la biografia que va publicar la Fundació Carl Faust el 2018 amb el títol La república dels biòlegs. L’autor d’aquesta nova versió de la biografia és novament el doctor en història Eduard Puigventós López, autor de l’anterior biografia de Faust.

La Biografia essencial, editada amb la participació de la Diputació de Girona, vol ser una eina de divulgació de la vida de Faust més accessible al gran públic, incidint en els moments més transcendentals de la seva vida i donant una gran rellevància a les imatges i documentació gràfica. L’obra es podrà trobar en català i castellà i es podrà adquirir físicament a la botiga del propi Jardí Botànic Marimurtra i a les principals llibreries de Blanes.

Portada del llibre

A partir d’aquesta primera obra, ‘Edicions de Marimurtra’ obrirà també altres col·leccions per aprofundir en temes relacionats amb la botànica (com ara les col·leccions estratègiques de Marimurtra o els resultats dels projectes de recerca aplicada que s’hi duen a terme), de coneixement i divulgació dels grans personatges de la biologia i la ciència que han passat pel Jardí Botànic Marimurtra, la recuperació de textos històrics, la divulgació del contingut de l’arxiu de la Fundació o la promoció i popularització de la botànica, entre altres.

La Fundació Privada Carl Faust va ser creada el 1951 per Carl Faust amb l’objectiu de donar continuïtat a la seva obra, el Jardí Botànic Marimurtra. Entre els seus objectius fundacionals hi figuren «la protecció i el foment dels estudis de biologia mediterrània, especialment en botànica, […] cercant la cooperació i les relacions internacionals en benefici, tot plegat, de la recerca i de la divulgació científiques».

El Jardí Botànic Marimurtra té la qualificació de Bé Cultural d’Interès Nacional i el 2009 la Fundació Carl Privada Carl Faust va ser distingida amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.