Cavalcada de Reis a Blanes amb mesures preventives COVID

Darrers arranjaments d’algunes de les carrosses que formaran part de la Cavalcada de Reis 2022 / Ajuntament de Blanes

La Cavalcada de Reis estarà formada per un total de 30 components. A banda de les sis carrosses, un any més no faltarà a la seva cita en Lilo, un gegantí gosset de peluix articular de 2’1/2 metres d’alçada que ha esdevingut un dels elements més apreciats pel públic.

També hi haurà la música que tocaran en viu i en directe dues formacions: la Banda Musical de Blanes i Mossèn Joan Batlle, i la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria.

Juntament amb les carrosses de Melcior , Gapar i Baltasar, altres ingredients que contribuiran a donar llum, color i el to festiu que ha de tenir aquest autèntic espectacle de carrer seran els Xanquers, els portadors de Fanalets i Salabrets per recollir les darreres cartes a peu de carrer, malabaristes, ciclistes i un llarg seguici on col·laboren diverses Associacions de Veïns de la vila. Tancarà la cavalcada un dels col·lectius més apreciats: la percussió i bufadors de la Colla de Diables Sa Forcanera.

Horari i recorregut de la Cavalcada

Els Reis Mags arribaran en vaixell al Port de Blanes a les 6 de la tarda, gràcies a la col·laboració del Club de Vela Blanes, i muntaran a les seves carrosses perquè comenci tot seguit la Cavalcada de Reis. El recorregut serà l’habitual: Passeig de Mar fins arribar a la cruïlla amb el Carrer Ample, que enfilaran cap a munt per girar a la Plaça Solidaritat.

Des d’aquí seguiran per la Rambla Joaquim Ruyra sud, i s’aturaran breument a la cruïlla amb el Carrer Doctor Xavier Brunet. Allí baixaran els tres reis i els membres del seguici que hauran viatjat en carrossa per seguir a peu l’últim tram del recorregut pel Passeig de Dintre fins arribar davant el Pessebre Monumental, on els estaran esperant l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, acompanyat de regidors i regidores del consistori.

Un cop immortalitzada la visita amb una fotografia oficial, els tres reis passaran a ocupar els trons que s’hauran alçat al Campament Reial de la Plaça dels Dies Feiners, on s’hi estaran perquè els infants puguin lliurar-los les cartes. Abans que comenci la recollida, l’alcalde entregarà als tres reis la ‘Clau de la Ciutat’ per facilitar-los la feina que els espera aquella nit: repartir els regals entre a la mainada.

Lògicament, donat l’actual context de la pandèmia, l’esdeveniment festiu comptarà amb totes les mesures preventives COVID. La principal és que tothom qui formarà part de la Cavalcada de Reis anirà amb la preceptiva mascareta, inclús ses majestats, i no es llençaran caramels ni durant la cavalcada ni en finalitzar, quan s’acostumava a fer l’habitual pluja de caramels des del balcó consistorial. També s’ha reduït el nombre de persones que formen part del seguici, de manera que enlloc de les 350 que solia haver, n’hi haurà unes 200.

Una de les principals novetats de la Cavalcada de Reis de Blanes 2022 és que els qui no puguin sortir al carrer perquè estan confinats, el seu estat de salut ho impedeix o, senzillament, prefereixen quedar-se a casa, podrà seguir l’esdeveniment sense perdre’s cap ni un detall. I és que, per segona vegada en la història de les Cavalcades de Reis de Blanes, s’emetrà en directe per televisió.

La transmissió es podrà seguir en directe a través dels comptes oficials de Facebook  i YouTube  de l’Ajuntament.