Judici per l’assassinat d’una dona a Blanes el mes d’abril de 2018

Ajuntament de Blanes

Aquest passat divendres va començar a l’Audiència Provincial de Girona el judici contra l’acusat de matar la dona a ganivetades el passat 9 d’abril de 2018 a Blanes, al barri d’Els Pins. L’assassinat va sacsejar la societat blanenca, que va esclatar en un clam unànime de dol i condemna.

Amb TELEGRAM rebràs al teu mòbil les nostres notícies a l’instant. Clica aquí i segueix-nos:  t.me/blanesaldia

El judici contra l’acusat de matar la seva parella a ganivetades i davant dels seus fills menors d’edat, va començar amb la tria del jurat popular i la lectura dels escrits del fiscal, les tres acusacions particulars i la defensa, així com les al·legacions prèvies. Les tres acusacions particulars són la família de la víctima, l’Ajuntament de Blanes i la Generalitat de Catalunya.

El fiscal demana 34 anys de presó per un delicte d’assassinat amb els agreujants de gènere i parentiu, així com dos delictes de lesions psíquiques pel trauma que l’acusat va provocar als seus fills matant la mare davant seu.

L’escrit de l’acusació relata que l’assassinat va tenir lloc pels volts de 2/4 de 6 de la matinada del 9 d’abril de 2018, al domicili família dels barri d’Els Pins. El judici es reprendrà avui amb la declaració de l’acusat.

El mateix dia dels fets, més de 400 persones van participar en una concentració que va tenir lloc davant l’Ajuntament de Blanes, responent a una convocatòria del consistori.

La mobilització es va tancar mantenint un minut de silenci en senyal de condol i en record de la dona de 40 anys, veïna del barri d’Els Pins, que havia mort assassinada aquella matinada, el primer feminicidi comès a Catalunya aquell any 2018. Es va fer davant un edifici consistorial on les banderes onejaven a mig pal en senyal de dol des de primera hora del matí, avançant-se al mandat que hores més tard es va declarar de manera oficial a través d’un ple extraordinari celebrat abans de la concentració.

La sessió plenària va condemnar l’assassinat i va aprovar amb la unanimitat de totes les forces polítiques declarar tres dies de dol oficial, tant de la corporació com de la ciutat. Dies més tard, en la sessió ordinària del ple municipal d’aquell mes d’abril, l’Ajuntament de Blanes també va aprovar presentar-se com acusació particular en el cas de la dona assassinada.

Per poder exercir l’acusació popular, l’Ajuntament de Blanes ha nomenat un advocat penalista perquè es faci càrrec dels tràmits judicials necessaris en representació del consistori fins arribar al judici amb Tribunal Popular que finalment haurà de jutjar els fets. També ha col·laborat amb el ministeri fiscal per ajudar en el compliment de la bona marxa del procés, amb l’objectiu comú de vetllar perquè a l’autor dels fets li sigui aplicat tot el rigor de la llei que sigui possible.