Incendi en una finca agrícola de Blanes quan es va descontrolar una crema de canyes i rostolls

Un total de nou dotacions de diferents cossos d’emergència i seguretat van haver d’intervenir la tarda d’aquest passat dimarts en l’extinció d’un incendi agrícola als afores de Blanes. Els fets van tenir lloc pels volts d’1/4 de 5 de la tarda, quan la Policia Local de Blanes va rebre diverses trucades alertant sobre un incendi que s’estava produint, indicant que era al barri del Puig de la Dona, al nord de la població.

També estem a Telegram. Per rebre en el teu mòbil les nostres notícies l’instant clica aquí y segueix-nos:  t.me/blanesaldia

Immediatament van traslladar-s’hi dues patrulles de la Policia Local de Blanes i Protecció Civil, que van iniciar les primeres tasques d’extinció mentre paral·lelament ja s’havia donat avís als Bombers de la Generalitat. El cos d’emergències va assistir-hi amb cinc camions i el vehicle del sergent de comandament de l’operatiu, que va dirigir les tasques que fins llavors havien iniciat Policia Local i Protecció Civil de Blanes.

Tal com va explicar el propietari de la finca agrícola on es va produir el sinistre, l’origen va ser una crema de canyes i rostolls que estava fent i que va acabar descontrolant-se. Les flames es van estendre terreny a munt, cremant la part on hi ha uns hivernacles i un magatzem amb material divers, com ara menjar pel bestiar, palets, caixes de plàstic i una màquina retro excavadora.

Aquests dos darrers elements van provocar que el foc generés un espès fum negre que es va enlairar molt a munt, visible des de diferents punts del municipi. La temença era que pogués acabar estenent-se molt més enllà, als terrenys del costat i als boscos que circumval·len Blanes. Malgrat l’aparatositat del foc, cap persona va resultar afectada.

La ràpida i coordinada actuació dels cossos d’emergència va permetre tenir controlat l’incendi en poc més de mitja hora, i totalment extingit mitja hora més tard. Cap a 2/4 de 6 de la tarda l’operatiu es va donar per acabat, retirant-se les 6 dotacions dels Bombers de la Generalitat, 2 patrulles de la Policia Local de Blanes i Protecció Civil de Blanes.

Fotos: Ajuntament de Blanes