Blanes destinarà 10.000 euros en premis pel Carnestoltes 2013

La Rua de Blanes és una de les millors de les comarques gironines

L’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes està ultimant els darrers detalls dels actes del Carnestoltes 2013 que es faran al municipi durant la primera quinzena del proper mesde febrer. L’Ajuntament de Blanes ha destinat prop de 10.000 euros en premis i gratificacions per la Rua de Carnaval i pel Concurs de Disfresses a la Feina, que enguany s’ha organitzat per segona edicióconsecutiva amb la col·laboració de l’Àrea de Promoció de la Ciutat.

Com és tradicional, un dels actes més destacats serà la Rua de Carnaval que tindrà lloc el diumenge 10 de febrer i que començarà a partir de les cinc de la tarda. La principal novetat és que es retribuirà la participació únicament a les colles participants que estiguin formalment inscrites en el registre municipal d’entitats de Blanes.

Cada carrossa rebrà una gratificació de 300 euros, mentre que la participació per comparses serà de 200 euros per a les que estiguin formades per entre 20 i 50 persones i de 300 euros per a les que siguin de més de 50 persones. La consignació pressupostària màxima prevista pera les gratificacions a entitats sense ànim de lucre blanenques és de 3.000 euros i, en cas que les inscripcions superin la consignació prevista, l’assignació d’aquesta gratificació es farà per rigorós ordre d’inscripció, que es odrà fer fins el divendres 1 de febrer.

Concurs de Carrosses

Pel que fa al Concurs de Carrosses i Comparses de la Rua, enguany compta amb una dotació econòmica de 6.000 euros. Tindrà tres categories: les carrosses d’entitats blanenques, les que siguin d’entitats de fora del municipi i les comparses. Cada categoria tindrà tres premis amb els següents imports:

                   Entitats Blanenques   Entitats Foranies  Comparses

1er Premi              1.200 €                      1.200 €                   600 €
2on Premi                800 €                         800 €                   400 €
3er Premi                 400 €                        400 €                    200 €

Fotos: Arxiu Blanesaldia

Pel que fa al Concurs de Disfresses a la Feina, que compta amb més de 700 euros en premis, estableix les següents dotacions íntegres: 363 euros pel primer premi, 242 euros pel segon i 121 euros pel tercer. El concurs tindrà lloc el dissabte 9 de febrer i poden participar-hi tots els establiments comercials de Blanes, que podran formalitzar la seva inscripció fins el 5 de febrer.

El veredicte i lliurament de premis dels dos concursos (el de la Rua de Carnaval i el de Disfresses a la Feina) es farà públic el dimecres 13 de febrer, durant l’acte de l’Enterrament de la Sardina que tancarà el cicle dels actes del Carnaval a Blanes.

Per consultar les bases de participació, el formulari d’inscripcions, així com les dotacions econòmiques i característiques tant del Concurs i la Rua de Carnaval com del Concurs de Disfresses a la Feina, es pot fer al web municipal: