Endesa ha millorat la xarxa elèctrica de Blanes de mitja tensió

Endesa ha finalitzat els treballs de reforma tecnològica de part de la xarxa elèctrica de mitja tensió de Blanes, amb l’objectiu de millorar la qualitat i la continuïtat del subministrament elèctric. En concret, s’ha reformat el centre de transformació situat a l’Esplanada del Port per dotar la instal·lació d’uns equips amb un gas de característiques especialment aïllants, en lloc dels tradicionals d’aire.

Aquesta nova tecnologia és més segura i robusta de cara a suportar ambients salins i humits o de forta pol·lució. Alhora, gairebé no requereix manteniment, a diferència de la tecnologia anterior, en què aquestes tasques obligaven a tallar temporalment el subministrament elèctric als clients.

La Companyia també ha dut a terme una altra actuació a Blanes, que ha consistit en eliminar 720 metres de cablejat aeri de mitja tensió a 25 kV, que creuava per la carretera de Malgrat. També s’ha instal·lat en una altra torre, propera a aquesta carretera, un nou cable d’última generació que s’integra en l’entorn. D’aquesta manera, es dota al municipi d’una part de la xarxa de mitja tensió molt més robusta i resistent.

Aquestes actuacions, que han suposat una inversió de més de 32.500 euros aportats íntegrament per Endesa, garanteixen la continuïtat del servei al Port de Blanes, als voltants de l’Avinguda Europa i a la zona de La Plantera de Blanes, ja que tenen una repercussió directa en la reducció del temps de les possibles incidències, siguin pròpies o no.