S’inicien les obres de remodelació del carrer i el passatge Castell de Malgrat

Imatge del carrer Castell

Aquesta setmana s’han iniciat avui les obres de remodelació urbana del carrer i del passatge Castell, inclòs en la Llei de Barris. La previsió actual és que les obres tinguin una durada d’uns 3 mesos, aproximadament.

L’obra suposarà la millora de l’accessibilitat i la seguretat, la implantació d’arbrat, l’ordenació i ampliació de l’espai públic, la renovació dels serveis i l’homogeneïtzació dels acabats.

 

 Actualment, el carrer i el passatge del Castell presenten diversos problemes: els carrers es troben en estat deficient amb voreres molt estretes i asfalt degradat, els portals d’habitatges són a diferents nivells, i a més, hi ha una escassa o nul·la diferenciació entre itineraris per als vianants i per als vehicles.

Els objectius de les obres són la millora de l’accessibilitat, la renovació de la xarxa de serveis bàsics i la homogeneïtzació dels acabats de l’espai públic. L’Ajuntament ha adquirit dos patis, i a més, s’han iniciat els tràmits per enderrocar paral·lelament a l’arranjament del carrer una casa que amenaçava ruïna.Els dos patis i aquesta casa permetran endreçar l’ordenació del carrer i guanyar espai públic.

Les obres han estat adjudicades en subhasta a la constructora Cinpasa per un import de 109.198,62 euros (imports sense IVA). L’enderroc de la finca en estat de ruïna té un cost per de 7.520,40 euros (import sense IVA). Aquests treballs es financen a parts iguals entre la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament.
Els treballs de renovació i grapat en façana de la xarxa de distribució d’energia elèctrica ja han estat executats durant el passat mes de desembre de 2012.