El català Pau Schilt, líder de la classe Europe del Grand Prix Vila de Blanes

  • Pau Schilt, avui al camp de regates del Grand Prix Vila de Blanes

    Pau Schilt, de Masnou, líder a la classe Europe; Nil Mas / Toti Llena en 29er i els britànics Tim Riley / Luke Burywood en 420
  • El fort vent ha posat avui al límit a les flotes

A les 8:15 hores d’avui s’ha iniciat la segona jornada de l’International Grand Prix Vila Blanes 2013, que es disputa al Club de Vela Blanes.

Fins al moment s’han disputat 4 regates a les classes 420 i Europe, i cinc en 29er, el que possibilita a totes les tripulacions el poder descartar una prova.

Avui s’ha aprofitat al màxim el vent de primera hora del matí, habitual en aquesta zona a l’hivern. El vent a ratxes del Nord, en el camp Alfa i del NW, al camp Bravo, de 15-17 nusos de pressió, ha fet volar a les embarcacions, ocasionat que les tripulacions anessin al límit. Això va provocar diversos abandonaments, per bolcades i avaries, sobretot en les classes 29er i Europe.

A la classe Europe es consolida com a líder el català Pau Schilt, per davant del danès Frederic Rask, que es va posicionar com a líder en la primera jornada. També hi ha hagut canvi de lideratge en 29er i en 420. Els catalans Nil Mas / Toti Llena dominen en 29er amb cert avantatge sobre els finlandesos, liderats per Eeru Kotiranta que queda segon a tres punts dels catalans i la parella formada per Laura Calviño i Julius Trittel, que són tercers. En 420 els britànics Tim Riley / LukeBurywood van primers, empatats a punts amb els francesos Hypolyte Dessiere / Sebastien Riot.

Europe: Pau Schilt líder

Imatge d’una de les regates que s’han celebrat avui

Important canvi de lideratge en la classe Europe. El regatista del CN ​​el Masnou, Pau Schilt, s’ha imposat clarament en la jornada d’avui signant tres primeres posicions desbancant al danès Frederik Rask, que malgrat seu magnífic marcatge al català no ha pogut superar-ho en cap de les tres mànigues cobertes avui. Després d’ells es col·loca Albert Codinachs, el regatista del CV Blanes, i una mica més endarrerits en la puntuació està un grup de regatistes encapçalat pel francès Damis Duterte i el català Aleix Subirà.

29er: Nil Mas / Toti Llena, s’imposen

Positiva jornada per a la parella formada per Nil Mas / Toti Llena a 29er. En la dura jornada d’avui han signat tres primers llocs el que situen a la parella de CN Garraf en primera posició per davant dels finlandesos liderats per EEru Kotiranta. Per la seva part la tripulació del CN ​​el Balís formada per Laura Calviño / Julius Trittel es posicionen en la tercera plaça, distanciant-se dels finlansos Juho Kotiranta / Akseli Keshinen, que consoliden la quarta posició, seguits per les germanes Munté que se situen empatades a punts amb Francesc Moliné / Santiago Alegre.

420: Els britànics, líders

Els britànics Tim Riley / LukeBurywood s’imposen en 420, empatats a punts amb els francesos Hypolyte Dessiere / Sebastien Riot, que ahir anaven tercers. Els dos primers llocs aconseguits avui pels anglesos els situen líders a la classificació. Positiva també la jornada per a la parella del CN ​​el Balís formada per Franc Bru / Sigfrid Rovira que es posen tercers i de la parella del CV Blanes, formada per Pol Medina / Aniol Vilas, amb una treballada quarta posició, per davant dels francesos Jules Ducelier / Louis Claude, que van ser els primers líders del Grand Prix de Blanes, en la jornada inaugural.