Ahir va començar l’International Grand Prix Vila de Blanes 2013

El temps i un vent de 8 nusos han propiciat les condicions òptimes perquè totes les categories que competeixen hagin pogut sortir al camp de regates. Al final de la primera jornada de l’International Grand Prix Vila de Blanes, la parella francesa Jules Ducelier i Louis Claudier dominen en 420, el danès Frederik Rask en Europe seguit pel blanenc Albert Codinachs, i Carla i Marta Munté en 29er.

L’organització ha dissenyat i previst dos camps de regates. El camp Alfa és on competeixen les classes Europe i 420 mentre que els 29er ho fan al camp Bravo.

420

Els participants en aquesta categoria han estat els primers a inaugurar el camp de regates. Des del punt de vista esportiu, el domini ha estat

Preparatius de la segona regata, avui al matí / Foto: Twitter del Club Vela Blanes

per a la flota francesa. En concret, la parella formada per Jules Ducelier i Louis Claudierm seguits per la jove parella del CN El Balís Franc Bru i Sigfrid Rovira. En tercer lloc, i molt a prop dels catalans, s’hi troben els també francesos Hypolyte Dessiere i Sebastien Riot que no han donat treva.

Europe

Els participants en aquesta categoria han pogut realitzar una mànega sencera, al final de la qual ha quedat clar el duel entre danesos i catalans pel títol d’aquesta edició de l’International Grand Prix. Al final de la primera jornada, el danès Frederik Rask lidera la classificació seguit d’a prop pel regatista local Albert Codinachs. Al darrera seu també hi ha el regatista del CN Estartit, Oscar Pijoan i després d’ell, les daneses Kristine Mauritzen, que ha quedat quarta i la seva compatriota Cille Smedegaard.

29er

En el camp Bravo, els 29er també han realitzat una prova dominada per la parella femenina el CN el Balís Carla i Marta Munté. Darrera seu, la parella del CN Garraf Nil Mas i Toti Llena. A partir de la tercera posició, s’hi troba l’equip finlandès al complet, que han ocupat de la tercera a la setena posició.

Per demà s’espera una jornada assolellada que permeti començar a disputar les proves corresponents a partir de les 9 del matí amb un vent de 10 a 15 nusos provinent del nord-oest.