La CUP de Blanes va analitzar la situació política i la seva presència al Parlament

El passat divendres la CUP de Blanes va celebrar una assemblea oberta per debatre el resultat de les eleccions del 25N i les línies de treball a desenvolupar pels parlamentaris de la CUP-Alternativa d’Esquerres al Parlament. L’acte va començar amb la projecció d’un video sobre el projecte de la CUP al Parlament, realitzat des de l’assemblea local de Blanes.

 

Tot seguit membres de la CUP van fer una valoració dels resultats de les eleccions del 25N, tant a nivell local com a la totalitat de la CAC, així com de les prioritats immediates de la candidatura CUP-AE al Parlament. Es va valorar positivament la campanya, els suports rebuts i els resultats obtinguts a la CAC, a la demarcació de Girona i especialment a Blanes, on malgrat la polarització de la campanya al voltant del “vot útil” s’han consolidat més de 400 suports. Tot i així es va insisitir en la necessitat de continuar treballant i explicant el projecte, per fer-lo arribar a tothom i consolidar una massa crítica per fer possible una alternativa real al sistema i a la manera d’entendre i exercir la política.

Durant el debat cal destacar la intervenció d’un representant de l’assemblea local de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista (RG-EA), que va llegir una carta en nom de l’agrupació on es va felicitar a la CUP-AE per la tasca feta. Des de RG-EA es va insisitir molt en no abandonar mai la presència i la lluita al carrer, amb la gent i els moviments socials, ara un cop s’ha aconsseguit tenir presència al Parlament. Des de RG-EA es va voler remarcar també que la dreta encara recull molts suports electorals de les classes més desfavorides i vulnerables a les injustícies del sistema socioeconòmic actual. Es va fer també una crida a no oblidar i continuar la lluita per eradicar la llei de partits, encara vigent, que exclou i persegueix opcions polítiques crítiques amb el sistema.

En la segona part de l’assemblea des de la CUP es van exposar les línies bàsiques de treball al Parlament, que aniran encaminades a revertitr la triple crisi que vivim: nacional, social i democràtica.

Gest dels membres de CUP Blanes contra les bales de goma

Prohibició de les bales de goma

En base a aquest principis la CUP-AE es marca com a iniciatives immediates treballar per la celebració d’un referèndum d’autodeterminació per avançar cap a la independència total dels Països Catalans, l’aturada immediata de les retallades socials i la privatització dels serveis públics, la prohibició immediata de tots els desnonaments per raons econòmiques i un tema de trista actualitat, demanar la dissolució de la Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra (BRIMO) i la prohibició de les bales de goma.

La part final del debat va girar al voltant de la forma de fer política al Parlament i sobre com avançar cap als objectius polítics que es va marcar la CUP-AE al seu programa, sense abandonar la presència al carrer i el treball colze a colze amb la gent i els moviments socials.

Per finalitzar l’acte es va fer una acció simbòlica de suport a la inciativa per demanar la dissolució de la BRIMO i seguir denunciant l’encobriment oficial a la repressió exercida per aquest còs, tant per part del govern com dels que hi donen suport. En aquesta acció assisitens a l’acte es van fer un foto conjunta amb l’ull tapat en solidaritat amb l’Ester Quintana i la resta de persones que han patit la repressió d’aquest còs i la impunitat de l’ús de les bales de goma.