Més de 300 persones a les III Jornada de Manga i Anime de Blanes

Amics de la Cultura Asiàtica de Blanes (ACAB) és una associació sense ànim de lucre que té per objectiu fomentar i difondre la cultura asiàtica a Blanes i rodalies. Amb aquest objectiu, dissabte passat, 1 de desembre, va organitzar la tercera edició de la Jornada de Manga i Anime, que es van allotjar al Casal de Joves Morralla, Espai Creatiu. Aquesta tercera edició ha superat amb escreix les expectatives de l’organització, ja que finalment van comptar amb la participació de més de 300 persones.

La jornada es va allargar des de les 10 del matí fins a quarts de 9 del vespre, amb entrada gratuïta. Al llarg de tot el dia van haver activitats per complaure el gran nombre d’aficionats i seguidors de la cultura japonesa en les seves diferents expressions que hi ha avui dia, i que cada vegada va més en augment.

Així, van haver tallers d’iniciació en tres temàtiques: per aprendre l’idioma japonès; de dibuix manga i del joc de cartes intercanviables “Magic The Gathering”, molt estès arreu del món. Durant les jornades també es va poder assistir a diversos concerts per a joves amb música relacionada amb el món del manga i anime, videojocs, j-pop/rock i k-j-pop/rock. En aquest sentit, l’actuació central va anar a càrrec del grup de Blanes Game Cover, que recrea diferents covers sobre videojocs.

Altres activitats que també es van organitzar van ser projeccions de diferent material audiovisual –principalment de pel·lícules asiàtiques i sèries d’anime-, gimcanes de mangaanime i de videojocs i dos tipus de concursos que van comptar amb una elevada participació: de cosplay (en què els participants s’han de transformar en el personatge escollit) i de karaoke.

Per completar aquest autèntic viatge a la cultura japonesa, també hi va haver un servei de menjar asiàtic elaborat per un xef professional especialitzat en aquest tipus de gastronomia. L’oferta el servei de barra va incloure: ramen (noodles), udon (fideu de farina), gyoga (crestes de carn), takoyakis (boletes de pop) i yakitori (pinxo de pollastre amb sala takoyaki) i –pels majors de 18 anys- cervesa japonesa.

Després de l’èxit d’aquesta tercera edició, la fita que s’ha marcat l’organització és realitzar l’activitat de forma anual amb l’objectiu de consolidar els objectius comuns: fer publicitat de la ciutat de Blanes, promoure activitats juvenils i culturals al municipi i, en especial, difondre la cultura asiàtica a través de la realització de tallers, concursos i altres esdeveniments.

Les III Jornades de Manga i Anime han estat patrocinades per: Editores de Tebeos (EDT), Norma Editorial, Planeta de Agostini Comics, Tokyo Shop, Habitacion de Nekane, Cameo, Joker Jocs i Staedtler. També compten amb la col·laboració de: Game Cover, Morralla Espai Creatiu i Manga Revolution. Els organitzadors també van posar en marxa un blog que ha anat fent el seguiiment de totes les activitats: