Blanes engega la 10a edició del Voluntariat per la Llengua

Participants en el Voluntariat per la Llengua

La presentació de la 10a edició de la campanya del Voluntariat per la Llengua es va fer ahir dimecres a la Biblioteca Comarcal. Aquesta nova edició compta amb la participació d’un total de 105 persones que formen 50 parelles.

L’acte el van encapçalar la regidora Lourdes Fàbrega i la responsable de l’Oficina de Català de Blanes, Elisa Sola.

 

Actualment aquest programa a Blanes s’ha consolidat plenament després de l’èxit de les seves 10 edicions, no només pel suport popular que ha rebut, sinó també per la implicació del teixit associatiu i empresarial de la vila. Des del 2004 el Voluntariat per la llengua a Blanes ha mobilitzat unes 1.800 persones i s’ha establert una xarxa de 300 establiments comercials adherits, una quinzena de bars i restaurants com a punts de trobada i una vintena d’entitats que ofereixen les seves activitats a les parelles lingüístiques.

L’acte es va celebrar ahir a la Biblioteca Comarcal

Com a empreses noves que hi donen el seu suport aquesta nova edició, hi ha el bar L’Hivernacle i les Caves Mont-Ferrant, a banda de totes les que han renovat el seu compromís en el programa i que es poden consultar a la pàgina web de l’Oficina de Català.

Eina d’integració i cohesió social

Tot aquest suport fa que el Voluntariat per la Llengua s’hagi convertit en una campanya ciutadana global i que els seus objectius sobrepassin els estrictament lingüístics, ja que amb aquesta fórmula s’afavoreix la integració, la cohesió social i la transmissió dels valors de la cultura catalana.

El programa de Voluntariat per la Llengua inclou un bon nombre d’activitats: excursions, caminades, tertúlies literàries, una visita a les Caves Mont-Ferrant, una visita guiada pel nucli antic de Blanes i espectacles dels alumnes de català, com Les Llengües del món o la Cantada de Nadales, entre d’altres.

Fotos: Ajuntament de Blanes

La campanya també destaca per la difusió que se’n fa a altres centres educatius de Blanes, com els tres instituts de secundària, l’Escola Oficial d’Idiomes i el Centre de Formació d’Adults Es Piteus, alguns dels quals ja fa anys que desenvolupen aquest programa dintre dels seus centres.

Durant l’acte de presentació de la nova campanya, a banda d’agrair als assistents el seu compromís amb la llengua, també es va donar a conèixer la nova pàgina web de l’Oficina de Català, amb els serveis i la informació que ofereix. Entre altres coses, destaca l’apartat de publicacions de l’Oficina i el de recursos lingüístics. Tot plegat es pot consultar a l’adreça: www.cpnl.cat/blanes .