Lliurament dels premis del Concurs de Relats Breus Bolleré de Blanes

Ajuntament de Blanes

La sala d’actes de la Biblioteca de Blanes va allotjar ahir el lliurament de premis de la onzena edició del Concurs de Relats Breus escrits per Joves, els Premis Bolleré. El certamen està estructurat en dues categories guardonades amb dos premis en metàl·lic cadascuna, de diferent quantia en funció de les edats: primer premi i finalista.

Està adreçat a joves que tinguin entre 12 i 25 anys, sumant les dues categories. En total han participat 23 treballs: 13 obres en la categoria ‘A ‘de 17 a 25 anys, i 10 escrits en la categoria ‘B’ de 12 a 16 anys.

En la categoria ‘A’ per a joves de 17 a 25 anys el primer premi, dotat amb 500 euros, ha estat declarat desert pel jurat, qui va considerar que cap dels escrits que optaven al guardó reunien suficients condicions. Sí que hi hagut reconeixement en la categoria finalista, guardonada amb 200 euros. L’ha guanyat Anna Felip Palaus amb el treball ‘Doble Cara’, presentat amb el pseudònim ‘Pop Blau’.

En la categoria ‘B’ per a joves de 12 a 16 anys, el primer premi de 200 euros ha estat per a Neus Fanals i Mola amb el relat titulat ‘Incertesa’, signat amb el pseudònim ‘Esperança’. En aquesta mateixa categoria, la finalista ha estat Zoe Hinojosa González, que ha rebut 50 euros pel seu treball ‘Invencibles’, presentat amb el pseudònim ‘ZHG’.

Reunió del jurat dels Premis Bolleré, el passat 13 de gener / Twitter @BiblioBlanes

La proclamació del veredicte i entrega de premis de l’11è Concurs Bolleré de Blanes va coincidir amb el sisè aniversari de la posada en marxa de la Biblioteca Jove, la sala de l’equipament local exclusiva per al públic juvenil.

Perquè el públic assistent conegués de primera mà un tasteig de les obres guardonades, les seves autores van llegir sengles fragments dels treballs distingits amb els respectius guardons. 

El lliurament dels premis literaris es va tancar amb un breu parlament de l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa. El batlle va destacar la qualitat dels treballs premiats, encoratjant els i les joves a seguir conreant l’art de la literatura. Una fotografia de família del i les protagonistes va posar el punt i final.