La caiguda d’un mur provoca greus destrosses en tres vehicles a Blanes

Sortosament, cap persona va resulta ferida

Els fets van tenir lloc ahir dilluns a quarts de 7 del vespre. Quan faltaven pocs minuts per les 7 en punt, es va rebre una trucada a la Prefectura de la Policia Local i Protecció Civil de l’Ajuntament de Blanes alertant de la caiguada d’un mur a un aparcament de vehicles a l’aire lliure, situat a la cantonada dels carrers Lleida i Fe, al barri de La Perla. Immediatament, s’hi van traslladar els efectius d’aquests cossos de seguretat a l’hora que es donava avís als Bombers de la Generalitat.

Possiblement el mur tenia una esquerda

Arribats al lloc dels fets, els efectius de la Policia Local i Protecció Civil van poder comprovar com bona part del mur que limita l’aparcament de vehicles havia caigut sobre tres turismes que estaven estacionats a tocar del mur afectat, el que dóna al carrer Lleida.

L’aparcament està al servei dels clients del supermercat Caprabo que hi ha a la cantonada de l’altre costat de carrer.

L’esfondrament del mur es va produir després que un usuari de l’aparcament estava fent una maniobra amb el seu vehicle a l’interior del recinte i, accidentalment, va topar contra un altre turisme que estava estacionat.

Al seu temps, aquest segon vehicle va topar contra el mur, que va caure de sobte, afectant els tres turismes que estaven estacionats a l’exterior de l’aparcament.

11 metres de llarg

Avui s’ha enderrocat la resta del mur

Sortosament, en el moment de caure el mur, que va afectar 11 metres del total de llargària que tenia, no hi havia cap vianant al perímetre, de manera que cap persona va resultar ferida.

Segons han manifestat els veïns de l’aparcament, el mur que va caure podria ser que presentés alguna esquerda. Efectius de la Policia Local i tècnics especialitzats emetran els informes corresponents per dirimir responsabilitats.

Els efectius de la Policia Local i Protecció Civil van procedir per precacució a tallar l’accés de vehicles i vianants després d’acordonar la zona afectada.

Després, els Bombers de la Generalitat van fer una inspecció que va concloure que, per major seguretat, era necessària l’actuació de maquinària pesant per retirar la runa dels vehicles i poder treure’ls.

L’aparcament on es trova el mur es utilitzat pels clients d’un supermecat

La retirada dels trossos de mur i dels vehicles, així com l’enderrocament de l’altra part del mur que limita l’aparcament s’ha fet aquest matí amb l’ajuda d’una retroexcavadora i un camió-ploma.

Durant tota la passada nit els efectius de la Policia Local de Blanes han estat patrullant periòdicament la zona afectada que s’ha deixat encerclada i protegida preventivament.

Fotos: Ajuntament de Blanes