El carrer Ample de Blanes es tancarà les tardes de dissabte al trànsit de vehicles

Es tancará els dissabtes de 16 a 21 hores / Foto: JFG

La primera tinenta d’alcalde, Lourdes Fàbrega, i la regidora d’Activitats, Via Pública i Policia Local, Sol Zamora, van mantenir fa uns dies sengles reunions amb comerciants i veïns del centre per exposar-los els detalls d’aquesta prova pilot. Es va acordar que la primavera del proper any es tornaran a reunir per valorar els resultats de la prova durant els mesos de tardor i hivern.

La prova pilot es posarà en marxa la tarda del dissabte 3 de novembre. Donat que és durant els caps de setmana quan hi ha més afluència de gent al centre del municipi per passejar i comprar, l’Ajuntament de Blanes ha decidit iniciar una prova pilot tancant l’accés del trànsit rodat les tardes del dissabte, des de les 16 i fins les 21 hores.

Més que un tall de carrer, el què es posarà en marxa a partir del 3 de novembre serà una zona de prioritat invertida, on el vianant tindrà prioritat de pas. El tancament de trànsit no serà total, ja que podrà seguir passant el servei del bus urbà, que circularà a una velocitat més lenta de l’habitual. També es permetrà el pas d’alguns veïns que tenen garatge. Aquests veïns hauran de dur un distintiu al seu vehicle perquè se’ls autoritzi el pas, una acreditació que hauran d’haver demanat a l’Ajuntament de Blanes i on figurarà la matrícula del vehicle.

La part sud del carrer Raval forma part de l’illa de vianants del centre de la vila

La Policia Local de Blanes s’encarregarà de regular l’accés al carrer Ample situant un agent a la cruïlla amb el passeig de Mar perquè doni accés als vehicles autoritzats, així com per resoldre qualsevol contingència que pugui haver en motiu de la prova pilot. D’altra banda, el cos policial també s’ha encarregat d’elaborar una proposta de senyalització per informar sobre el tancament de circulació.

Els senyals s’instal·laran als principals vials d’accés al centre: plaça Països Catalans, plaça Catalunya, rambla Joaquim Ruyra, passeig de Mar, carrer Anselm Clavé, a l’accés del carrer Ample pel passeig i a la plaça Mossèn Joan Quer.

El carrer Ample, situat al centre de Blanes, ja fa molts anys que s’acostuma a tancar al trànsit rodat coincidint amb jornades i activitats festives. El passat mes de juny, arran de l’exitosa experiència que va significar l’acció promocional Blanes 12, va tornar a revifar la idoneïtat de tallar el carrer Ample com un element més de dinamització comercial.

Reivindicació d’ICV-EUiA

També, cal recordar que el grup municipal d’ICV-EUiA va presentar al ple del mes setembre una moció per millorar la mobilitat, que es va aprovar. Entre altres qüestions es deia: «Defensem el tancament del carrer Ample a la circulació de vehicles a motor, per poder convertir-lo en una vertadera illa de vianants. Les avantatges d’aquesta decisió ja han pogut ser apreciades en els diversos esdeveniments que han obligat a tancar el carrer. Fins arribar al tancament definitiu, proposem, com a primera mesura, tancar el carrer Ample a la circulació de vehicles de divendres a dissabte».