Troben a Blanes el cos de la dona desapareguda a Lloret

Imatge de la retirada del cos de la dona, aquest matí al Port de Blanes / Foto: Jordi Cañellas

Efectius de la Policia Local de Blanes han localitzat avui al matí el cadàver d’una dona surant al mar, prop de la roca de Sa Palomera.

Es tracta del cos sense vida d’una dona d’orígen polonès de 37 anys que va desaparèixer per un cop de mar quan passejava amb la seva parella la nit anterior per la platja a Lloret de Mar.

 

Després que es va donar l’alerta, es va activar un dispositiu de recerca amb efectius de la Policia Local dels dos municipis selvatans, Mossos d’Esquadra, Bombers, el GEAS de la Guàrdia Civil, un helicòpter i una llanxa de Salvament Marítim, el Sistema d’Emergències Mèdiques i Protecció Civil.

L’operatiu de recerca per mar es va suspendre durant la matinada de divendres i es va tornar a activar aquest matí des de Blanes. Va ser la trucada que va fer una veïna de Blanes a la Policia Local la que va alertar sobre la localització del cos sense vida de la víctima. Tal i com va explicar Manel Martínez, sotscap de la Policia Local de Blanes, l’avís el van rebre pels volts de tres quarts d’onze del matí, confirmant en pocs minuts la localització del cos.

El Grup Especial d’Activitats Subaquàtiques de la Guàrdia Civil, va ser qui es va encarregar de recuperar cos que surava a l’aigua, traslladant-lo en llanxa al Club de Vela Blanes. Segons Agustín Gómez, alferes de la Guàrdia Civil de la companyia de Palamós, l’equip del GEAS, tots els indicis feien sospitar que el cos rescatat era el de la dona que des de la nit anterior s’havia estat cercant entre Blanes i Lloret.

Efectius de la Policia Local de Blanes es van encarregar de donar suport als cossos d’emergència foranis a l’hora de fer la custòdia del cos de la víctima mentre no ha arribava al Club de Vela la comitiva judicial. L’aixecament del cadàver es va fer pels volts de la una del migdia i posteriorment la comitiva es va traslladar al dipòsit del tanatori perquè es fes efectiva la seva identificació.

El cos sense vida va ser trobat a unes cinc milles del lloc on es va donar l’alerta de la seva desaparició, és a dir, a uns nou quilòmetres de distància.