Les discoteques de Blanes tornaran a tancar a les 6 hores, però es comprometen a lluitar contra l’incivisme

Ajuntament de Blanes

L’Ajuntament de Blanes va realitzar ahir a la tarda a la sala de plens una sesió informativa per explicar les mesures que es posaran en marxa per intentar minimitzar la conflictivitat al voltant de les discoteques locals, que afectan principalment els veïns dels barris Els Pins i La Plantera.

L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde Àngel Canosa i el regidor Jordi Urgell. També van assistir-hi les presidentes de les Associacions de Veïns d’Els Pins i La Plantera, Rosa Riba i Antònia Coll, respectivament; i regidors i regidores dels grups amb representació municipal, així com representants de la plataforma Per uns Barris més segurs.

Per arribar a la desitjada pacificació, està previst signar un conveni entre el consistori blanenc i les empreses que gestionen els negocis d’oci nocturn, principalment amb els responsables de la discoteca Arena. En el document s’hi inclouen tota una sèrie de mesures que aniran a càrrec dels empresaris, i que està previst que s’apliquin a partir de la setmana vinent.

Bona part dels assistents van acollir les mesures amb escepticisme, descrivint la impotència que han sentit durant els 15 anys què porten patint les conseqüències de l’incivisme dels clients de les discoteques i la difícil convivència d’aquests negocis enmig de zones residencials.

També van haver-hi opinions amb missatges més optimistes, confiant en què les mesures puguin donar resultats positius.

S’aixecarà la reducció horària als locals d’oci nocturn

El conveni preveu que s’aixequi la reducció horària decretada per l’Ajuntament de Blanes, que va entrar en vigor a principis d’estiu. Amb la posada en marxa del nou decret –que s’aplicarà un cop s’hagi signat el conveni-, les discoteques recuperaran el mateix horari que tenien, amb la qual cosa tancaran a les 6 hores de la matinada.  

Al aixecar aquesta reducció horària, l’Ajuntament de Blanes dóna un vot de confiança al sector d’oci nocturn que, per la seva banda, s’ha compromès a implementar tota una sèrie de mesures per combatre les actituds incíviques i els aldarulls que afecten els veïns d’Els Pins i La Plantera. De fet, es tracta de tota una sèrie d’accions que ja es van estar tractant en l’anterior reunió de finals de juny.

Ajuntament de Blanes

Controladors a la via pública i retorn dels busos llançadora

A través del conveni que s’ha de signar els propers dies, el compromís dels locals d’oci nocturn -principalment dels responsables de l’empresa que gestiona quatre dels establiments a la zona, entre ells la Discoteca Arena- és que hi haurà un total de 8 controladors treballant la via pública ininterrompudament des de les 11 de la nit fins les 6 del matí. La seva funció serà recordar a tots els usuaris de les discoteques i als clients dels locals la obligatorietat de respectar l’ordenança de Civisme i Convivència Ciutadana.

Els controladors aniran degudament identificats i estaran coordinats per la Policia Local, que els dirà quins carrers han d’anar a cobrir pels voltants de la zona d’oci nocturn.

També es restablirà el servei d’autobusos llançadora des de la discoteca Arena fins l’Estació de tren, que aniran fent viatges de forma contínua des de les 5 de la matinada fins les 7 del matí, propiciant que es pugui fer un desallotjament esgraonat del local. L’objectiu d’aquesta darrera mesura és impedir que durant els viatges a peu de tornada dels grups de joves que surten de l’establiment es cometin la majoria d’actes vandàlics que solen produir-se, com ara retrovisors trencats i altres conductes incíviques.

Les entrades a la discoteca Arena, tres euros més cares

Un altre dels compromisos a què s’ha arribat amb els representants de la Discoteca Arena és que el preu de les entrades passarà a ser de 15 euros enlloc dels 12 que costa actualment. L’increment podria ajudar a seleccionar el tipus de públic. Per últim, tots els locals d’oci nocturn s’han compromès a fer una campanya de concienciació instal·lant rètols visibles on es recorda que s’ha de complir la ordenança de civisme, i demanant explícitament que es respecti el descans dels veïns i no es faci soroll ni aldarulls a la via pública.

En cas que es comprovi que s’incompleix algun dels punts de l’acord, el conveni quedarà automàticament trencat. D’altra banda, durant la reunió d’ahir també es va acordar que d’aquí a un mes es convocarà una nova reunió per avaluar si les mesures aplicades estan donant un bon resultat.