El festival Ensorra’t de Blanes es farà les mateixes nits del Concurs de Focs: del 23 al 27 de juliol

El Festival de Música Ensorra’t. coincidirà aquest amb les mateixes nits en què tindrà lloc el Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava. L’Ensorra’t es farà des del 23 fins al 27 de juliol, de dimarts a dissabte, cada dia a partir d’1/4 de 12 de la nit, quan hagi finalitzat l’espectacle pirotècnic de la jornada.

El seu emplaçament –que de fet és qui dóna nom al festival musical- és la sorra de la platja central de Blanes. Els músics toquen des de l’escenari alçat al Passeig Pau Casals, mentre que el públic segueix els concerts des de la sorra.

L’equip de joves que s’encarrega de l’organització del festival està ultimant aquests dies tots els darrers detalls que cal tenir en compte per no deixar res a l’atzar. Una de les darreres reunions va tenir lloc el passat cap de setmana, comptant amb l’assistència de l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, acompanyat del regidor de Joventut, Miky Corregidor; el regidor de Cultura i Festes, Albert Sanz; i el regidor de Participació Ciutadana i Brigades, Pere Lopera.

Grups de qualitat, entre ells ‘The Toasters’

Malgrat comptin amb un pressupost molt ajustat –uns 45.000 €, dels quals l’Ajuntament aporta 33.000 € i la Comissió Ensorra’t 12.000 €- els membres de la comissió cerquen la millor qualitat possible, de manera que cadascuna de les cinc nits té un atractiu singular i una temàtica com a fil conductor. La nit d’arrencada, la del dimarts 23 de juliol, hi haurà Nit Electrònica produïda per un jove blanenc. Hi haurà ‘CANVI’, DJ menorquí actualment resident a Girona, i seguiran la nit el DJ local MAAE, conegut per ser resident a les mítiques discoteques ‘Blau Club’ i ‘Zoom Club’. Per tancar la nit a la barra, hi haurà el DJ local Néstor Florenciano.

La segona jornada, del dimecres 24, serà Nit de RAP, i per obrir hi haurà l’artista local PRODI, seguit per les barcelonines ‘Tribade’ que portaran rap feminista i combatiu. Com a plat central hi haurà ‘El Momo’ que, després de girar per tot el món amb Kase O, vocalista de ‘Violadores del Verso’, presentarà a Blanes el seu nou disc ‘Sueños Reales’. A la barra hi haurà el DJ local ‘Alvarito vs. Borjamari’.

El dijous 25, vigília de la festa de Santa Anna –festiu a Blanes- serà la Nit de Reggae i Versions, començant pels malgratencs ‘Tropical Roots, amb les millors versions de Reggae i Ska. El grup revelació ‘Adala & The Same Song Band’ tocarà el seu reggae llibertari, i per acabar la nit hi haurà ‘Bossonaya’, amb versions molt ballables, i a la barra ‘Las Supremas’.

L’Ska, l’Indie i la música Festiva ocuparan la nit del divendres, primer amb els artistes locals ‘Kids From Mars’ –un altre grup revelació, i amb segell blanenc afegit- i després ‘La Bambula’, amb mestissatge festiu i ballable. Per tancar la nit tocarà el grup més internacional que ha passat per l’escenari de l’Ensorra’t, els nord americans ‘The Toasters’, mundialment coneguts pel seu Ska, i tot seguit des de la barra una altra llegenda local, PD Bullanga.

Per últim, dissabte hi haurà Nit de Rock, i per obrir activitat tocarà el grup local ‘Rock Dogs’, que interpretaran les millores versions de rock-punk estatal i internacional. Rere d’ells serà el torn de ‘Violets’, amb un punk-rock molt característic i, per tancar la ronda de música en viu, des de Madrid arribaran els components de ‘Rude Pride’, reconegut grup d’oi! arreu de l’estat espanyol. Tancarà la sessió PD Broot des de la barra.

Punt d’informació contra agressions i defensa del col·lectiu LGTBI

Al igual que ja es va fer l’any passat, el festival tindrà un ‘Punt Lila d’Informació’ contra les agressions sexistes i per defensar els drets dels col·lectius LGTBI. Estarà emplaçat a peu de platja, atès per persones que faran tasques d’informació, sensibilització i abordatge d’aquestes temàtiques. Una de les principals funcions és conscienciar i sensibilitzar, per això també es penjaran cartells i es repartiran polseres. Se n’han fet 6.000 amb la inscripció ‘Viu i deixa viure’, i cadascuna d’elles representa un dels colors de la bandera multicolor.

D’altra banda, la ‘Comissió de Gènere’ també ha treballat per promoure la lluita feminista, tant a l’escenari com fora d’aquest. En aquesta línia, s’han tingut en compte que als grups musicals que tocaran hi hagi un nombre de dones considerable. Aquest any s’ha tornat a assolir un 30% de representativitat, una xifra millorable, però també prou a tenir en compte comparat amb altres festes.

Fotos: Ajuntament de Blanes