Jordi Garcia (CN Badalona) i Laura Gómez (CMG Ferrer Hotels), guanyen la VIII Triatló Vila de Blanes

Blanes ha centrat l’atenció dels esportistes més arriscats d’arreu de Catalunya durant el passat cap de setmana a través del VIII Triatló Vila de Blanes disputada el passat diumenge.

Aquesta disciplina, que cada cop compta amb més adeptes malgrat la seva duresa, ha atret al municipi on comença la Costa Brava 427 atletes, repartits en les diferents categories incloses, un total de cinc, aplegats en tres sortides.

La primera, que es va encetar a 2/4 de 10 del matí, va ser la més multitudinària, per a la major part de categories, mentre que la segona per a no federats es va iniciar a ¾ d’11 del matí i, tres minuts més tard van sortir les participants en la categoria de dones. Tothom, fos de la categoria que fos, va haver de cobrir 750 metres de Natació; 20 Quilòmetres de Ciclisme, i 5 km de cursa a peu.

Des de l’organització, el Club Triatló Blanes amb el suport de diferents departaments de l’Ajuntament de Blanes, s’ha fet una valoració i un balanç molt positiu. En primer lloc respecte el canvi de data, ja que habitualment la triatló se celebrava a la primavera, pels volts de Sant Jordi. Diversos contratemps van obligar a ajornar l’edició de l’any passat -que havia de ser la vuitena- fins aquest any, i per això l’èxit de la jornada d’ahir ha estat molt ben rebut per la gran família del Club Triatló Blanes.

Després que tots els atletes van concloure la triatló, va arribar el moment del lliurament de premis, que van encapçalat el president de l’entitat, Toni Ruiz, acompanyat d’altres membres de la junta. En la categoria d’homes, el podi el van encapçalar Jordi Garcia, del CN Badalona, amb un temps total de 52’32 minuts; seguit en segon lloc per Guillem Montiel, del CN Minorisa (53’06 minuts); i en tercera posició per Ibrahim Tupac, del CET Distance (53’24 minuts).

Per la seva banda, el podi de dones el va encapçalar per segona edició consecutiva Laura Gómez, del CMG Ferrer Hotels, que va invertir 1 hora amb 4 segons. La segona plaça va ser per a Carla Domínguez, del Fasttriatlon-CN Montjuic, amb un temps d’1 hora, 1 minut i 2 segons; i finalment el tercer lloc el va guanyar Maria Casals, del Club Natació Barcelona, que va cobrir les tres proves en 1’01’49 hores.

Aquesta ha estat la quarta prova inclosa al calendari 2019 de la marca ‘Blanes X Runners’. La següent tindrà lloc justament d’aquí a pocs dies, el proper dissabte 22 de juny a 2/4 de 8 del vespre, organitzat pel Grup Fondistes Blanes. Es tracta de la VII Escalada a Sant Joan 666 Escales, i posteriorment el 7 de juliol es farà la IV Color Blanes X Runners. Pel que fa al Club Triatló Blanes, la següent prova al calendari serà el XI Aquatló Popular de Blanes, que tindrà lloc el 25 d’agost.

Fotos: Ajuntament de Blanes