La VI Fira d’Entitats de Blanes incrementa a 54 el nombre de participants

  • D’esquerra a dreta Glòria Sánchez, Lourdes Fàbrega, Josep Marigó i Marc Coll, amb el cartell de la Fira / Foto: JFG

    L’activitat es farà aquest cap de setmana de setembre.
  • Enguany s’ha reduït el pressupost en un 59% respecte del que va comptar en l’edició de 2010
  • Descarrega’t el programa de la Fira

La sisena edició de la Fira d’Entitats està organitzada per la regidoria Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Blanes i gestionada pel Col·lectiu d’Entitats Cíviques del municipi. La presentació de les principals novetats de la Fira d’Entitats d’aquest 2012 s’ha fet avui al migdia a la roda de premsa que ha tingut lloc a l’Ajuntament de Blanes. Han participat l’alcalde Josep Marigó, la tinenta d’alcalde de Benestar i Ciutadania, Lourdes Fàbrega, a més de Marc Coll i Glòria Sánchez, representants de les entitats.

Enguany la Fira comptarà amb la participació de 54 entitats del municipi, 13 més que a l’anterior edició. La Fira d’Entitats tindrà lloc el darrer cap de setmana de setembre ,els dies 29 i 30, s’allotjarà al passeig de mar, entre la plaça Catalunya i l’alçada del carrer Ample. Per a l’organització de la Fira d’Entitats l’Ajuntament de Blanes ha destinat un pressupost de 12.000 euros, un 59% menys del que va comptar l’edició de 2010, que va ser de 28.000 euros.

Reunió preparatoria de la fira d’enguany

Pel que fa al tipus d’entitats que hi participen, majoritàriament són de l’àmbit social; és a dir, que donen servei a determinats col·lectius que estan en situació desfavorable. Així, a banda de les que s’inscriuen directament en aquest objectiu -com per exemple la Fundació Aspronis, Caritas o Creu Roja-, també hi ha associacions de gent gran, les que fomenten la igualtat de gènere, les que impulsen la cooperació al desenvolupament i els col·lectius d’immigrants. La resta pertanyen a l’àmbit esportiu, cultural, salut, joventut, participació ciutadana i promoció econòmica.

A banda dels estands on es podrà trobar informació de les entitats que hi participen, també hi haurà diverses activitats per dinamitzar l’experiència, que es faran en cinc llocs: davant de l’estand de l’entitat que la promogui, a la platja, a l’escenari, a la via pública i a la sala de plens de l’Ajuntament de Blanes.

Els estands s’alinearan d’esquena al mar per facilitar que es puguin visitar amb més comoditat. En total hi haurà 49 estands, mentre que les cinc entitats restants participaran a través de l’organització d’activitats. Formant part del recinte firal també hi haurà un espai tancat que simularà l’interior d’una càmera fotogràfica organitzat per AFIC, l’Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica de Blanes. També hi haurà una pista per practicar mini tennis i pàdel, a càrrec del Club Tennis Blanes, que estarà ubicada en un dels extrems del recinte firal, mentre que a l’altra hi haurà l’escenari.

La Fira d’Entitats començarà el dissabte 29 de setembre a les 12 hores, amb l’acte inaugural que es durà a terme a l’escenari, seguida per una visita al recinte. A partir d’aquesta hora, les entitats han organitzat un reguitzell d’actes i esdeveniments que inclouran des d’una xocolatada per a la canalla fins a un taller d’iniciació al rem passant per conferències, un taller de cuina o bé visites guiades a les ermites del centre de Blanes, entre d’altres.

Dues altres activitats força especials són les que proposen per un costat Mola Mola Club d’Escafandrisme: batejos de mar que es faran a la platja de Sa Palomera i per l’altra el Grup d’Imatge i Fotografia GIF de Blanes, que ha organitzat el 2n concurs de fotografia de la Fira d’Entitats. El concurs fotogràfic serà sobre qualsevol tema relacionat en els dos dies que durarà la fira.

D’altra banda, l’escenari del recinte firal acollirà actuacions diverses i espectacles a partir de la tarda de dissabte i durant tota la jornada de diumenge. Així, hi haurà exhibicions de salsa, country, balls tradicionals catalans, rítmica, dansa amb tambors, un recital de poesia i una sessió de playback amb el grup ABAC, entre d’altres. Cal destacar que la jornada del dissabte es tancarà amb un Concert Jove a partir de les 23 h, organitzat pel Casal de Joves Morralla, Espai Creatiu de l’Ajuntament de Blanes.

Guia Digital de les entitats

Amb motiu de la Fira d’Entitats, la regidoria de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Blanes ha fet pública la Guia Digital d’Entitats de Blanes. Es tracta d’una eina que es pot consultar en línia a través del web de l’Ajuntament de Blanes i que s’ha posat a l’abast de la ciutadania perquè pugui conèixer la xarxa associativa que hi ha al municipi.

Blanes compta amb un teixit associatiu molt ampli, tant en diversitat com en quantitat. Concretament, al Registre Municipal d’Entitats n’hi ha un total de 270 a l’actualitat. Amb l’objectiu de facilitar la recerca, s’han dividit les entitats per àmbits i per ordre alfabètic. Hi ha fins a 15 àmbits que apleguen les entitats i associacions: Cooperació al Desenvolupament, Cultura, Educació, Esport, Gent Gran, Igualtat/Dona, Immigrants, Joventut, Lleure, Medi Ambient, Professional, Religió, Salut, Social i Veïnal/Participatives.

La guia digitalitzada de les entitats de Blanes és de les més actualitzades que hi ha actualment arreu de comarques gironines. Per a la seva elaboració, que ha consistit en la reconversió i actualització dels fitxers que fins ara no eren d’accés públic, la regidoria de Participació Ciutadana ha invertit sis mesos de feina. A les fitxes personalitzades de cada entitat s’hi troben les dades més destacades, com ara l’adreça jurídica i de correspondència, objectius, àmbit d’actuació, nom del representant i els telèfons i correus electrònics de contacte. L’adreça per accedir-hi és la següent: http://www.blanes.cat/entitats.