Es posa en marxa al centre de Blanes la ‘Ruta de l’Art’, amb la col·laboració de comerciants

Ajuntament de Blanea

La tarda d’aquest passat dissabte, coincidint amb el primer cap de setmana en què la sensació prèvia a la Setmana Santa ja es va començar a fer notar, Blanes ha posat en marxa una innovadora i interessant proposta oberta a vilatans i visitants.

Es tracta de la ‘Ruta de l’Art’, un itinerari pels aparadors de 55 establiments de la vila que allotgen les obres de 27 artistes nascuts o afincats a Blanes, impulsada per l’Associació de Botiguers de Blanes Centre (ABBC), amb el suport de l’Ajuntament de Blanes.

Precisament la inauguració de l’experiència va consistir en posar a la pràctica el suggeriment, fent una visita itinerant per la ‘Ruta de l’Art’. Per poder seguir-la més còmodament, i informar-se alhora dels artistes que exposen les seves obres en cada establiment, l’ABBC ha editat un desplegable on s’hi recullen els noms i les fotografies de les façanes dels comerços.

La visita a l’exposició itinerant abasta un recorregut d’un quilòmetre i mig, i la passejada és una invitació a deixar-se sorprendre per la gran quantitat de manifestacions artístiques que s’hi poden trobar. Majoritàriament són pintures, però també hi ha escultura, fotografia i inclús l’exhibició de tres documentals. La ‘Ruta de l’Art’ estarà en marxa durant tot aquest mes d’abril, i suposa un descobriment en alguns casos i un reconeixement en d’altres, dels treball dels artistes.

27 artistes de Blanes han cedit les seves obres

Abans d’emprendre la passejada per la ‘Ruta de l’Art’, la Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes va allotjar un breu acte oficial previ, comptant amb la participació d’alguns de les i els artistes. El president de l’Associació de Botiguers de Blanes Centre, Lluís Pascual, va agrair la col·laboració de tots ells i elles, esperant que aquesta nova campanya sigui un èxit.

Per la seva banda, el tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat, Comerç i Empresa, Blai Vinaixa, va lloar la iniciativa de l’ABBC i es va sumar al desig que, com sol passar en totes les campanyes que emprenen, sigui un nou èxit. L’acte es va tancar amb una fotografia de família de tots els participants, iniciant-se tot seguit el recorregut per les botiguers de roba, fleques, farmàcies i tot tipus d’establiments que s’han adherit a la ‘Ruta de l’Art’.

Els i les artistes que han cedit la seva obra per a la ‘Ruta de l’Art’ són: M. Àngels Maresma, Laia Bedós, Anna Tordera, Maria López, Brenda Caballero, Teresa Llorens, Antoni Cerdan, Carme Sanszoto, Jon Juárez, Quim Serrano, Anna Bussot, Francesc Orench, Ricard Ferrer, Cristina Espinosa, Mayte Vieta, Marta Hernández, Aida Subirà, Teresa Ramos, Jeroni Matas, Narcís Balmanya, Anna Bussot, Susanna Martín, Joel Ristol, Sònia Isern, Toti Baches, Maria López, Jaume Forn, Eduard Kryga, i Joan Vissi. La gran majoria exposen en més d’un establiment.

Ara, mentre la campanya de la ‘Ruta de l’Art’ està en marxa, ja està preparant la popular desfilada que ha endegat els darrers anys, avançant-la perquè tingui lloc el 19 de maig. Per donar-li un caire encara més popular que fins ara, ha convocat un càsting per a tothom que tingui ganes de ser model per un dia –a partir dels 16 anys-, que tindrà lloc aquest proper dissabte 13 d’abril, d’11 a 13 h., al Club de Vela Blanes. Més informació: hola@raquelbuenaventura.com