Blanes celebra el Dia Internacional de la Dona amb una concentració i la lectura d’un manifest

Blanes ha celebrat avui divendres, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona, una concentració que ha tingut lloc a les 12 del migdia al Passeig de Dintre, davant l’edifici de l’Ajuntament.

L’acte l’ha organitzat l’Associació Cultural Joan Comorera, i en aquest sentit una seva representant, Marian Anguita, s’ha encarregat de donar la benvinguda a tots i totes les participants en l’acte reivindicatiu, un bon grapat de persones, amb motiu del 8-M.

La commemoració del 8-M sa Blanes continuarà durant el cap de setmana a càrrec de la Plataforma de Dones de Blanes, amb la instal·lació d’un ‘Punt Lila d’Informació i Sensibilització’ al Passeig de Mar, a l’alçada del Carrer Ample. L’activitat estarà en marxa dissabte i diumenge, de 11 del matí a 1 del migdia, i es tracta de la mateixa experiència que va tenir lloc el passat estiu, coincidint amb els concerts de l’Ensorra’t que es van fer a la platja de Blanes, coincidint amb la Festa Major.

Manifest Tenim més de 1.000 raons

La concentració d’avui al migdia ha quedat centrada en la lectura d’un manifest amb el lema Tenim més de 1.000 raons. Ha anat a càrrec de diverses dones, en referència a què a les dones els sobren els motius per fer una nova vaga avui divendres. Per això, s’ha recordat que l’any passat milions de dones d’arreu del món van protagonitzar una vaga feminista que va aconseguir aturar ciutats, barris, i pobles, ocupant els carrers per fer-se més visibles.

Ara bé, com diu la dita, una flor no fa estiu: «La vida de les dones segueix marcada per les desigualtats, la violència masclista, la precarietat, la bretxa salarial, la pobresa social que fa que perdem les nostres cases, el racisme o la manca de responsabilitat dels homes i dels estats pel que fa a les feines de cures, entre moltes altres, per això diem que tenim més de 1.000 raons per fer vaga avui».

Després d’enumerar algunes d’aquestes 1.000 raons, s’ha recordat l’actual context polític, en clara referència a un determinat partit: «Aquest darrer any ha quedat clar en tot el món que el moviment de les dones en la lluita per conquerir els seus drets, està generant un allau de reaccions patriarcals manifestades per una dreta i extrema dreta, que ha posat en la seva diana a les dones i als migrants com objectiu de les seves polítiques ultraliberals, racistes i patriarcals».

Per últim, s’ha homenatjat totes les dones que pretèritament han protagonitzat la lluita feminista, dins i fora del país, dones valentes que proposaven una altra visió de la societat. Tant les dones sufragistes, sindicalistes, obreres i les que van lluitar a la guerra civil, així com en activitats dins i fora de la clandestinitat, que van iniciar un camí que ha portat fins a l’actualitat.

Per tots aquests motius, el manifest conclou: «Sabem que haurem de seguir lluitant contra els que ens menystenen, les que ens tracten de boges, els que ens ataquen amb mentides, odi i ressentiment, contra els que ens volen imposar una visió esbiaixada i obsoleta de la societat (…) Volem seguir en aquesta lluita comuna de totes les dones i de la societat de manera transversal, per defensar drets i llibertats i consolidar-los. Totse juntes i entre totes ho aconseguirem tot ! Ni un pas enrere en la nostra lluita ! Tenim 1.000 raons !».

Fotos: Ajuntament de Blanes