ICV-EUiA i Batega qualifiquen de desídia la gestió del govern de Blanes en el tema dels càmpings il·legals

En roda de premsa, els portaveus de Batega per Blanes, Jordi Urgell i Joan Salmerón per ICV-EUiA, han fet sèries crítiques a la gestió de l’equip de govern de Blanes, desprès de conèixer que el Jutjat Contenciós Administratiu de Girona ha admès a tràmit el recurs presentat per el càmping Blanc d’Eivissa contra la multa imposada per la ocupació il·legal de terrenys no urbanitzables i sense els permisos adients.

Segons han explicat, pel que fa al tema del tancament definitiu segons Salmerón, «l’equip de govern va donar uns 45 dies de temps perquè es retiressin les instal·lacions de la zona afectada al Blanc d’Eivissa, i aquesta prorroga finalitza el 17-18 d’aquesta setmana i el dia 21 s’executarà aquest tancament. Segons informacions rebudes, l’informe d’Urbanisme de la Generalitat, del que encara no s’ha rebut la confirmació, aquest serà negatiu pel càmping, ja que ha ocupat zona inundable i no es pot legalitzar. És doncs la pròpia Generalitat qui ens dirà que aquests càmpings son il·legals i això ens obligarà a executar el tancament i  per tant la multa seria procedent».

Cal remarcar que des que es va iniciar el procediment de denunciar la il·legalitat dels càmpings, en el mandat del 2003 al 2007, quan governava el tripartit PSC, ERC i ICV-EUiA, els successius equips de govern no van gestionar adequadament tot el procediment jurídic administratiu. «Creiem que s’ha actuat amb desídia en aquest assumpte, be per falta de voluntat política o per altres interessos», comenta Jordi Urgell.

«La llei es igual per a tothom, si un particular infringeix la normativa es sanciona i ha de desfer el que ha fet malament, doncs el mateix ha de ser en el tema dels càmpings, s’ha deixat passar el temps i ara ens trobem que s’haurà de tornar a començar i haurem de demanar responsabilitats a les persones que han gestionat això» , afirma Urgell.

La sorpresa va saltar ahir a la Junta de Portaveus on es va informar que per un error de procediment administratiu s’ha retirat la multa, per això comenta Salmeron «ens plantegem seriosament, des d’ICV-EUiA i Batega, demanar la dimissió d’algun responsable polític i demanar que s’obri un expedient informatiu per veure en quin moment s’ha comés l’error administratiu que motiva aquesta suspensió, donat que ahir hi havia contradiccions entre el que ens explicava la part política i la jurídica».

Ambdues formacions no menystenen la importància del cost econòmic, que qualifiquen de preocupant donada l’economia de l’Ajuntament, amb importants deutes, sinó el greuge comparatiu que representa per tots aquells que compleixen amb la legalitat.

En aquest moment el jutjat dona la possibilitat de recórrer aquesta decisió, però la multa queda aturada. Segons ens comenten ambdós portaveus no es va decidir en ferm que es farà, si recórrer aquesta sentencia o tornar a iniciar el procés sancionador, però cal fer consulta als serveis jurídics. «La majoria política està molt molesta per com s’està portant aquest tema, si s’han fet malament les coses s’ha de reclamar a qui pertoqui», comenta Joan Salmerón.