El Reis d’Orient porten la il·lusió als infants de Blanes

Joaquim Llorens i Garangou

La Cavalcada de Reis de Blanes 2019 ha atret un nombrós públic al llarg de tot el seu recorregut, que abasta un quilòmetre i mig. La majestuositat d’aquest esdeveniment, que compta amb un seguici de prop de 350 persones, fa que any rere any blanencs i visitants omplin els carrers per no perdre’s ni un detall de la gegantina cercavila.

Els Reis d’Orient han arribat a les 5 de la tard al Port de Blanes, on han estat rebuts per l’alcalde, Mario Ros, acompanyat de regidors i regidores, així com d’una multitud de nens i nenes que els esperaven cridant els noms del seu preferit: Melcior, Gaspar i Baltasar. Després de la benvinguda oficial, els reis han estat rebent les cartes de la matinada perquè a partir de les 7 hagi començat la cavalcada que ha transcorregut pels principals carrers del centre del municipi. 

Joaquim Llorens i Garangou

Finalment, els tres reis han acabat el trajecte pujant al balcó principal de l’Ajuntament de Blanes, des d’on hi ha hagut l’habitual pluja de caramels, celebrada per grans i petits enmig de crits d’expectació cada vegada que n’aconseguien agafar un grapat. També s’han llençat milers de confetis i tires de paper brillants enmig d’un esclat de llum que il·luminava la façana del consistori. 

Joaquim Llorens i Garangou

Des de la regidoria de Cultura i Festes de l’Ajuntament, comptant amb el suport de les associacions de veïns, entitats culturals i juvenils, voluntaris i altres departaments del consistori, s’ha dissenyat una cavalcada plena de petits i grans detalls perquè la màgia continuï viva un any més. Aquests darrers anys s’han redoblat esforços i s’ha reconvertit en un veritable espectacle de carrer farcit de llum, música, foc i color, el preàmbul de la nit més esperada especialment per la canalla. 

A banda de les tres carrosses reials també ha desfilat en Lilo, un gosset de peluix articulat de 2’1/2 metres d’alçada; malabaristes; carters reials i xanquers que llençaven confeti. La música en directe l’ha tocat la Banda Musical de Blanes i Mossèn Joan Batlle i la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria. Per últim, tancant la cavalcada, hi havia la carrossa dels Nens Entremaliats, amb la Colla de Diables Sa Forcanera que custodiaven el carbó, amb els bufadors de foc i la batucada.