El Jardí Botànic Marimurtra de Blanes ha rebut el 2018 un total de 123.068 persones

El Jardí Botànic Marimurtra, ubicat a Blanes, ha rebut aquest 2018 un total de 123.068 persones. D’aquests visitants, 115.969 van fer una visita al Jardí, 1.421 van venir a realitzar algun esdeveniments (casament, esdeveniment d’empresa, etc.), 4.788 són públic escolar i els 890 restants van venir als concerts de Les Nits de Marimurtra.

Aquestes dades mostren una estabilitat positiva en l’afluència de visitants anuals al Jardí. De tots els mesos de l’any, el més concorregut ha estat el mes d’agost, amb 22.516 visitants, que suposa un 18% del públic total anual. I el mes amb menys afluència ha estat el gener, amb 934 visitants. Tot i això, es percep una lleugera desestacionalització cap al segon trimestre, de març a juny, mentre que cau el quart trimestre, de setembre a octubre.

El grup més destacat de visitants que ha rebut Marimurtra el 2018 segueix sent el públic d’origen francès, que passa d’un 21% (2017) a un 25% del públic total; seguit del català que aquest any baixa del 21% (2017) al 20%. La resta de públics europeus que s’incrementen han estat sobretot els d’Alemanya, Polònia i Regne Unit, però disminueix el públic de Rússia, Holanda, Bèlgica i el de la resta de l’Estat Espanyol.

La visita al Jardí Botànic Marimurtra, un dels dos únics de Catalunya i l’únic de la Costa Brava, continua presentant unes dades d’estacionalitat molt elevades. Per aquest motiu, un dels principals objectius de la Fundació Carl Faust seguirà sent treballar per desestacionalitzar l’activitat turística de visitar el Jardí, així com mantenir estable la xifra de visitants anuals. En aquest sentit, la Fundació Carl Faust segueix preparant un seguit d’accions per fer més atractiva la visita en els mesos que cauen fora de al temporada alta i mantenir el calendari d’activitats a Marimurtra actiu durant tot l’any.

La Fundació Carl Faust, propietària i gestora del Jardí Botànic Marimurtra, valora molt positivament aquestes xifres en un context de recuperació del turisme a Catalunya i de la Costa Brava en particular. També en la revitalització d’un interès pels paratges més icònics i significatius de casa nostra, entre els quals destaca Marimurtra, una proposta lúdica i cultural amb un gran interès botànic i paisatgístic.

La Fundació Carl Faust és una fundació privada sense ànim de lucre que el 2009 va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.

El Jardí Botànic Marimurtra està classificat com a Bé Cultural d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya.