ERC de Blanes votarà demà en contra de l’aprovació del pressupost de 2019

Àngel Canosa i Albet Sanz, regidors d’ERC Blanes / Blanesaldia.com

A diferencia del que va pasar el darrer any aquesta vegada arriba el ple de desembre i en tenim a l’ordre del dia una proposta de pressupost. Vagi pel davant que el grup municipal d’ERC votarà no a aquest pressupostos.

Ho farem per que no creiem en les propostes de l’equip de govern.  Recordem el que va passar ara fa sis mesos entre ERC i PSC. Es va signar un acord pressupostari que es concretava en 15 mesures, moltes amb un plaç per la seva realització i cal dir que a data d’avui  només una s’ha complert parcialment, aquella que parlava d’ordenances fiscals i una segona es dona compliment amb la presentació de pressupostos a debat abans de finals de 2019.

Es a dir, de 15 mesures han complert una.

No han convocat la Comissió de Transparència en sis mesos, no han parlat de pressupost ni de participació ciutadana, no han enllestit pisos per destinar a emergències socials, no han sotmès a debat els impagats d’Aigües de Blanes, no han parlat de millorar Borsa d’habitatge. Aixì podriem seguir fins a 13 vegades i devant de tants no, només podem respondre votant no.

Ja en tenim prou d’arribar a pactes que no es compleixen. I, veient el pressupost sotmeso a la consideració del ple encara ens podríem preguntar: d’allò que diuen que faran, d’allò que prioritzen què quedarà en el camí?

Per que a més de tenir blanc sobre negre el que cal exigir és compromís i respecte als compromisos. No serveix dir que s’hi està treballant o que ja està en marxa, o cercar excuses en butxaques alienes.

I no cal i no volem mirar de pactar un altre intenció de vot que només podem afiançar en  nous pactes que  ja hem vist que no volen complir.

Per tot  plegat votarem que no;  per tot plegat continuarem al costat dels  que més pateixen i més necessiten del seu Ajuntament. Restaren al costat dels treballadors municipals  escoltant-los i respectant la seva feina, restarem al costat dels que volem una ciutat que funcioni.