EUiA-ICV de Blanes es posiciona en contra de gastar mig milió d’euros en fer una nova plaça a l’antic pavelló

En un dels punts tractats en el Ple de setembre de 2011, l’Ajuntament de Blanes, es proposava l’aprovació de noves inversions dins el Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC), un pla aprovat per la Junta de Govern, que subvenciona obres municipals, i que junt al posterior pla FEDER, permet a l’Ajuntament dur a terme obres públiques sense carregar els pressupostos municipals.

El govern del PSC va presentar dues propostes d’inversió: la primera, de 200.000 euros, destinada a reparar les cobertes de l’edifici municipal del carrer Ample (on fins ara hi havia Cultura), que estan en molt mal estat, i on tots els partits del consistori hi van estar d’acord.

La segona proposta, va treure a la llum la continuïtat de l’Ajuntament en el tracte que reben els barris de Blanes, així com la nul·la participació ciutadana aplicada en aquesta decisió. Josep Marigó (PSC) i el seu equip de govern en minoria, va decidir, sense consultar ni escoltar veïns ni partits, destinar 440.000 euros per a la creació d’una nova plaça entre l’antic pavelló esportiu i el passeig de S’Abanell (lloc on per la Festa Major s’instal·la la Casa de Andalucía).

Des d’EUiA-ICV vam mostrar-nos en contra d’invertir aquests diners en una plaça que, en uns anys, s’haurà d’eliminar. En canvi varem proposar que aquests 440.000 € s’invertissin en la rotonda de Ca La Guidó, el Local Social de Mas Florit i l’instal·lació de la gespa artificial als camps de futbol de la Ciutat Esportiva, obres reclamades pels veïns i clubs.

L’Ajuntament va decidir crear aquest nou espai, d’uns 2.400 metres quadrats i que es convertirà en una plaça a tocar de la plaça rodona dels Països Catalans, on hi ha unes fonts. Segons l’alcalde, molts turistes que passen l’estiu a Blanes s’hi fan fotografies i amb el rerefons actual «només s’hi veu una paret lletja i reixes».

Justificar el fet d’aparcar diversos projectes municipals que ja havien estat inclosos en diferents pressupostos municipals anteriors, per prioritzar aquesta obra en base a com queden les fotos dels turistes és, com a mínim, de molt mal gust.

Queda clar que no és cert que no hi hagi diners per fer les obres que els veïns realment reclamen (qui reclamava remodelar aquesta plaça?), sinó que estan molt mal repartits. Mentrestant, la rotonda de Ca la Guidó o el local de Mas Florit seguiran esperant per la manca de criteri en les prioritats i per no voler escoltar els veïns. Obres totalment prescindibles en aquests moments de crisi, formen part d’un passat en què alguns es creien que érem rics, i no s’adequa en absolut a les necessitats reals de la vila.