El Gran Recapte va recollir a Blanes més de 21 tones d’aliments

Ajuntament de Blanes

El 10è Gran Recapte d’Aliments que va tenir lloc arreu de Catalunya el passat cap de setmana –divendres 30 de novembre i dissabte 1 de desembre- ha recollit a Blanes més de 21 tones de material. Més concretament, 21.030 quilos.

D’aquesta quantitat, 13.706’22 kg es van recollir als 11 centres comercials que es van assignar a Càritas Interparroquial Blanes, mentre que els 7.324’15 kg restants es van recaptar als 4 supermercats assignats a Acció Social i Solidària El Bon Samarità.

Unes 180 persones, entre voluntàries i voluntaris de les dues entitats socials, van aportar el seu granet de sorra perquè, un any més, el Gran Recapte fos un èxit. Per això, es van apostar a les entrades dels centres comercials assignats i oferien als clients les característiques bosses identificades amb el conegut logotip de la campanya, on havien de dipositar-hi els aliments amb què volien contribuir.

Al llarg dels dos dies, les caixes que s’anaven omplint les anaven a recollir en diversos vehicles per anar dipositant als locals perquè, posteriorment, es fessin arribar al magatzem del centre de recollida general. En aquest sentit, des de Càrites Interparroquial Blanes expliquen que entre divendres i dissabte els cotxes de recollida van arribar a fer una cinquantena de viatges.

De tots dos dies, el més productiu va ser amb diferència el dissabte 1 de desembre, i no tan sols perquè l’anterior jornada del divendres no era festiu: la pluja del primer dia va mermar un xic l’afluència de públic. Una prova eloqüent és que en un mateix centre comercial divendres es van recollir 585 quilos, mentre que l’endemà dissabte gairebé es va triplicar, amb més 1.700 quilos.

Pel que fa als tipus d’aliments que més es van donar, en primer lloc figuren els litres de llet i oli, seguits per les pastes, llegums i llaunes de conserves. Val a dir que qui vulgui contribuir en el 10è Gran Recapte d’Aliments encara és a temps de fer-ho via online a través del web www.granrecapteonline.com, fins el 15 de desembre.