La Fundació ASPRONIS presenta el calendari ‘Un any d’esport solidari’

La presentació del calendari es va fer a la Biblioteca Comarcal

Ahir, en el marc del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat la Fundació ASPRONIS ha presentat a la Biblioteca Comarcal de Blanes el seu primer calendari solidari amb la finalitat de sufragar les despeses del viatge a Abu Dhabi de dues esportistes del Club Esportiu.

Rosa Sánchez i Susana Becerra representaran Special Olympics España als Jocs Mundials Special Olympics que es disputaran a la capital dels Emirats Àrabs el proper mes de març. L’estada durant els Jocs està coberta per l’organització però les jugadores han d’assumir els desplaçaments, un cost molt elevat. El calendari té un preu de venda de 5€ i la recaptació que s’aconsegueixi també estarà destinada a la compra de material o al transport del Club Esportiu per al 2019.

Aquest és el primer calendari que la Fundació ha elaborat amb el propòsit de captar fons per a finalitats de caràcter just i solidari que donin més oportunitats a les persones per a la seva inclusió. Enguany que ASPRONIS celebra el seu 50è aniversari es proposa elaborar un calendari cada any amb diferents finalitats o motius dins l’organització.

El periodista de TV3, el blanenc Rafel Bagot, i el president del Club Esportiu El Vilar, Xavier Manresa han estat els encarregats de la presentació del calendari – oberta a tot el públic- que s’ha celebrat a la sala d’actes de la Biblioteca Comarcal de Blanes. L’esdeveniment, presidit per l’alcalde de Blanes, Mario Ros, ha estat el tret de sortida a una exposició de fotografies del calendari, del making off, la història del Club Esportiu i material divers que es podrà veure fins al 7 de gener a la Biblioteca. També ha comptat amb l’assistència del conseller d’esports del Consell Comarcal de la Selva, Joel Comas, i autoritats de municipis veïns que han donat suport a la iniciativa.

El periodista Rafel Bagot amb membres d’ASPRONIS

El calendari ha comptat amb la col·laboració solidària d’esportistes d’elit de les disciplines en què entrenen els jugadors del Club Esportiu El Vilar d’ASPRONIS: la top Marta Marrero en pàdel; l’olímpic Àngel Mullera en atletisme; les germanes Blanca i Lara Lucas, campiones per parelles en bàdminton; el regatista Àlex Muscat, campió de la categoria Finn, en vela; Sergi Fernández, porter del FC Barcelona Lassa en hoquei; el pioner esportiu i expresident del CE El Vilar, Xavier Oms, i el periodista de TV3, el blanenc Rafel Bagot. Els professionals especialitzats en fotografia esportiva Rubén Garcia, Isaac Navarra i David Grau –GNG Foto– són els autors de les imatges que il·lustren el calendari solidari. La impremta blanenca Gràfiques Montserrat ha col·laborat en l’edició. I, d’altra banda, els clubs Vela Blanes, Patí Malgrat i la Federació Catalana de Vela han posat tot de la seva part per fer realitat el projecte.

Els punts de venda són les fires de Nadal: Sant Nicolau a Malgrat de Mar (6 de desembre), Tossa de Mar (del 6 al 9 de desembre), Christmas Market de Quart (16 de desembre); les botigues El Tall de Blanes, Calella i Girona; la Galeria l’Arcada, i els centres de la Fundació ASPRONIS a Blanes (Mas Borinot, 53 o Av. Europa, 31), Palafolls (Pinya de Rosa, Av Costa Brava, 22), Malgrat (Av. Sanllehí i Bosch, 12-14) i Santa Coloma de Farners (Dr Robert, 3