Demà es presenta el llibre ’50 anys formant músics’, editat per l’Associació Banda i Cobla Santa Maria de Blanes

Amb motiu de la celebració dels 50 anys de la Banda (1965) i Cobla (1967) del Col·legi Santa Maria de Blanes demà dimecres, 21 de novembre, a les 20.30 h, es presentarà a la sala de plens de l’Ajuntament de Blanes el llibre 50 anys formant músics.

El volum, de 312 pàgines, editat per l’Associació Banda i Cobla Santa Maria de Blanes, conté una gran quantitat d’il·lustracions de procedència privada i d’arxius, i fa un viatge pels orígens de l’entitat i la seva evolució. La Banda, fundada el 21 d’agost 1965 pel pare Joaquim Alqueza – Creu de Sant Jordi 1996 -. La Cobla, presentada un 21 d’agost de 1967, apadrinada per La Principal de la Bisbal, fou la primera Cobla infantil de Catalunya.

En el llibre, escrit per l’historiador Aitor Roger Delgado (Blanes, 1979) també inclou el testimoni de 25 músics i personalitats vinculades a l’entitat musical blanenca, com el tenora Jordi Molina, el pianista Carles Marigó o els compositor Josep Maria Guinart i Marc Timón.

L’acte, serà presentat per l’exmúsic fundador Jordi Roig, i comptarà amb la presència de l’autor, Aitor Roger; el darrer i l’actual Presidenta de l’entitat, Joaquim Hostench i Dolors Rodríguez, i l’exmúsic (des del 1979) i el Director des de 1997 de la Banda i Cobla, Jordi Sacristán.