El Programa Garantia Juvenil dona feina en pràctiques a Blanes a set joves amb titulació

Ajuntament de Blanes

Aquest mes de novembre s’han incorporat a diferents serveis i dependències municipals un total de set joves contractats per l’Ajuntament de Blanes. S’ha fet en el marc d’una convocatòria del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya, que té l’objectiu d’incentivar la contractació laboral en pràctiques de joves amb formació, beneficiaris d’aquesta política activa d’ocupació. 

Es tracta que aquestes persones millorin la seva ocupabilitat amb l’adquisició de les aptituds i les competències derivades de la pràctica laboral, de manera que se’ls faciliti la possibilitat de incorporar-se al mercat laboral de forma estable i amb una major duració en el temps. Els beneficiaris i beneficiàries d’aquest programa són joves de 16 a 29 anys d’edat, i treballaran durant sis mesos a jornada completa. 

Aprofitant la seva recent incorporació dels joves, aquest matí de divendres l’alcalde de Blanes, Mario Ros, els ha donat la benvinguda en un acte que ha tingut lloc a les dependències de Promoció de la Ciutat, que coordina la gestió d’aquest programa. Són sis noies i un noi que van iniciar els contractes el 31 d’octubre i que ja estan plenament integrats en els respectius llocs assignats. L’alcalde els ha animat aprofitar aquesta oportunitat, i també els ha desitjat que l’experiència els sigui profitosa tant laboral com personalment. 

Incorporades a cinc dependències municipals 

Les set persones contractades per l’Ajuntament de Blanes s’han incorporat a un total de cinc dependències del consistori. L’Arxiu Municipal compta amb una graduada en Humanitats, així com amb un graduat en Història, Geografia i Història de l’Art. Per la seva banda, el Departament d’Educació compta amb una llicenciada en Pedagogia i amb una tècnica en Integració Social. 

Una llicenciada en Biologia s’ha incorporat al Departament de Residus i Neteja; una graduada en Ciències Ambientals ho ha fet al corresponent Departament de Medi Ambient, i finalment una llicenciada en Psicologia s’ha incorporat a la Biblioteca Comarcal de Blanes. Durant aquests mesos en què treballaran als respectius departaments municipals, les set persones joves rebran acompanyament a la inserció, així com orientació laboral. 

Millorar la ocupabilitat de joves amb formació o habilitats professionalment 

El programa de Garantia Juvenil a Catalunya està cofinançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), la Generalitat de Catalunya i Iniciativa d’Ocupació Juvenil / Fons Social Europeu per reduir l’atur juvenil. Les set persones incorporades a l’Ajuntament de Blanes han hagut d’acreditar la possessió d’un títol universitari, de formació professional de grau mig o superior, títols oficialment reconeguts com a equivalents, o bé un certificat de professionalitat que els habilitin per a l’exercici professional. 

Tanmateix, han hagut de complir amb els requisits que exigeix la modalitat del contracte de treball en pràctiques. En aquest darrer sentit, havien de ser beneficiàries del Sistema Nacional de Garantia Juvenil i constar inscrites com a demandants d’ocupació no ocupades (DONO) al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya.