Blanes se solidaritza amb el poble agermanat d’Ardales pels danys causats per les pluges del cap de setmana

Pedro Cantalejo

El ple de l’Ajuntament de Blanes que se celebrara demà dijous emetrà un missatge de suport al poble d’Ardales, municipi amb el què està agermanat Blanes, en solidaritat per la situació d’emergència que estan patint des del passat cap de setmana. La intensa pluja caiguda entre dissabte i diumenge ha causat nombrosos danys en les comunicacions viàries d’accessos que hi ha amb la població malaguenya. 

Els desperfectes són de tal magnitud que, el vespre d’avui dimarts l’Ajuntament d’Ardales ha convocat un ple extraordinari per declarar la població malaguenya zona catastròfica. Sortosament, no s’ha de lamentar cap víctima mortal, però els 396 litres per metre quadrat que van caure durant gairebé 24 hores seguides van obligar a nombroses persones a desplaçar-se per no veure’s arrossegades. 

Posteriorment, també s’han hagut de desfer del fang acumulat, treure l’aigua de moltes cases i rescatar els vehicles que van ser moguts per la força de l’aigua. Les afectacions de més envergadura han estat les comunicacions viàries per carretera a tres punts principals del municipi: el Caminito del Rey, la carretera que connecta amb El Chorro (l’Estació de Tren) i l’accés al pantà. 

El missatge solidari el llegirà l’alcalde de Blanes, Mario Ros, tot just començar la sessió plenària ordinària convocada per aquest proper dijous a les set del vespre. Val a dir que dilluns passat el batlle gironí ja es va posar en contacte telefònic amb l’alcaldessa d’Ardales, Maria del Mar González, per fer-li arribar la solidaritat del poble blanenc, així com per posar-se a la seva disposició per si els era menester algun tipus d’ajuda des d’aquí. 

Ple del mes d’octubre 

La sessió plenària de l’Ajuntament de Blanes corresponent al mes d’octubre que tindrà lloc demà inclou un total de nou punts a debatre, a banda dels dos inicials de Secretaria, i l’apartat final de precs i preguntes. Per ordre cronològic, primer es debatrà l’aprovació del text refós d’un pla de millora urbana d’ordenació volumètrica al barri d’Els Pins. Seguiment, hi haurà una declaració de compatibilitat d’un funcionari municipal. 

Els quatre següents temes són sengles multes imposades per incompliments de l’ordenança municipal de protecció, tinença i control d’animals. Abans de passar a la part de control es tractaran les bases per a la concessió de subvencions pels programes que presenten les entitats culturals, i per últim s’han inclòs dues mocions presentades per ICV-EUiA i Batega per Blanes. 

La primera és en relació a l’ampliació del parc de lloguer públic, i la segona per la despatologització de la transsexualitat i en suport de la proposta de llei transsexual presentada per Unidos Podemos al Congrés dels Diputats.