anuncio_erc

El servei de dia de l’Hospital Comarcal de Blanes es trasllada a la planta zero

Imatge de les obres / Corporació de Salut del Maresme i la Selva

El servei de dia de l’Hospital Comarcal de Blanes situat, fins ara, a la segona planta del centre es trasllada a la planta zero, a prop de l’entrada principal. La reforma ja ha començat. L’objectiu d’aquest canvi és optimitzar els espais traient una activitat ambulatòria de l’àrea d’hospitalització i guanyar més llits d’aguts, passant dels 84 actuals a  un total de 90.


 Fins ara a la planta zero, on se situarà l’Hospital de Dia, hi havia part de l’arxiu d’històries clíniques. Amb la digitalització del servei s’ha permès guanyar un espai per a ús assistencial. Aquí s’hi atendran els pacients que estan amb tractaments mèdics i oncològics i que no requereixen ingrés. Aquesta reforma finalitzarà el gener del 2019 i la inversió econòmica suposarà uns 180.000 euros.
 
La reformada unitat comptarà amb un espai comú obert i diàfan on hi haurà un total de 12 punts d’atenció –fins ara n’hi havia 9–. Cada punt comptarà amb una butaca, i també s’equiparà la sala amb una llitera i un llit.
 
Ara, els pacients estaven distribuïts en diferents boxes i el professional d’infermeria havia d’anar habitació per habitació per supervisar cadascun d’ells. Amb aquesta reforma, els usuaris estan tots en una mateixa sala, fet que permet al personal assistencial visualitzar i tenir el control de tots els usuaris al mateix moment. A més, el fet que l’Hospital de Dia se situï a prop de l’entrada principal del centre, fa que els pacients tinguin un accés més fàcil i ràpid al servei.