Tornen a actuar contra la pancarta que reclama la llibertat dels polítics presos a l’Ajuntament de Blanes

Nou capítol en el llarg serial del tour de force que durant els darrers mesos mantenen, una o vàries persones desconegudes, contra la pancarta que hi ha penjada a la façana principal de l’Ajuntament de Blanes, i que reclama la llibertat dels polítics empresonats.

Avui dijous, la pancarta ha aparegut amb les paraules ‘presos polítics’ tacada amb pintura negra, sense que de moment ningú hagi reivindicat la seva autoria. 

La Policia Local de Blanes ha obert noves diligències sobre la qüestió, i s’estan revisant les gravacions de les càmeres de seguretat que hi ha a l’edifici consistorial. La descoberta s’ha fet avui al matí, quan el personal de l’Ajuntament de Blanes ha anat a treballar i han pogut comprovar que la pancarta estava tacada. Igualment, s’ha pres constància de les restes de pintura negra que hi ha sota la pancarta, que han tacat d’aquest color els balcons. 

Aquesta vegada l’atac contra la pancarta s’ha produït coincidint amb les dates properes al 12 d’octubre, ‘Dia de la Hispanidad’. El serial al voltant de la pancarta semblava que havia acabat el passat 20 de setembre, quan per segona vegada en pocs dies l’Ajuntament va haver de restituir-la després d’un nou atac. Per intentar prevenir nous actes vandàlics es van prendre diverses mesures dissuasives. 

Una d’elles és que ara està situada molt més a munt que no pas ho estava fins llavors, i s’ha reforçat la seva estructura. Malgrat estigui a una considerable alçada respecte el terra, això no ha impedit que s’hagi utilitzat algun sistema per pintar la pancarta. Cal recordar que la pancarta amb el text “Llibertat Presos Polítics” està penjada a l’edifici consistorial des del passat mes d’abril en compliment d’un mandat democràtic. 

El ple municipal del mes de març va aprovar per 13 vots a favor una moció que demanava penjar la pancarta. La proposta es va elevar a la sessió plenària tot recordant que amb anterioritat ja hi havia hagut instal·lada una primera pancarta que el propi ajuntament va retirar de mutu propi per evitar que hi haguessin actes vandàlics de persones contràries al moviment independentista, durant les manifestacions posteriors a l’1 d’octubre del 2017. 

Fotos: Ajuntament de Blanes