ERC acusa l’alcalde de Blanes d’utilitzar l’oposició per donar una imatge artificial de consens

L’alcalde de Blanes Mario Ros

«L’Ajuntament de Blanes restringeix l’horari d’una discoteca per solucionar els aldarulls nocturns als Pins». Aquest és el títol que encapçala la notícia que ahir vam veure publicada a la web de l’Ajuntament de Blanes. De fet, és el mateix que veiem a la nota de premsa que vam rebre ahir com a regidors, a les 13:41 h ahir al migdia.

Exactament 18 minuts abans hem rebut un correu remés per l’alcalde, Mario Ros, en el qual ens diu que ha signat el decret de reducció horària a què es refereix la notícia. Ens remet un informe elaborat conjuntament per la Policia Local de Blanes i pels Mossos d’Esquadra de Blanes, tot recordant-nos que no l’hem de fer públic i, a més, que al llarg de la jornada sortiria una nota de premsa al respecte.

Davant d’això, volem deixar palesa la nostra indignació per la manca de respecte que ha evidenciat el Sr. Ros en ignorar el conjunt dels grups municipals als quals ha utilitzat a través de la Junta de Portaveus amb l’objectiu de rentar la imatge, per fer difusió d’una cosa que no és i, finalment, per mirar de mostrar que té unes complicitats polítiques que no ens consta que hagi aconseguit.

Provarem d’explicar-nos. Tot seguit als greus problemes que es van viure a Blanes durant la matinada del dia 11 de setembre de 2018, se’ns va convocar de manera urgent a Junta de Portaveus. Hi vam ser TOTS els portaveus. Hi va assistir també el cap de la Policia Local i es va fer esment dels fets succeïts, de les actuacions policials i de les possibles solucions o mesures.

Només dos grups vam romandre en silenci, tot esperant a rebre un informe policial que, al mateix escenari de la reunió, s’havia acordat que havia de servir per tornar a parlar del tema de manera conjunta. A la vegada s’hi va manifestar la contrarietat pel fet que tot apuntava que aquesta reunió també tenia com a objectiu aconseguir una foto i una nota de premsa.

Fins el passat dia 24 de setembre, tot acabant una altra junta de Portaveus, se li preguntà a l’alcalde per l’estat del tema en qüestió. Ens informà que aquell mateix dia havia rebut l’informe conjunt de Policia Local i Mossos, si bé ens va dir que encara no l’havia pogut llegir però que tenia uns gràfics prou aclaridors. Ens va dir que s’ho mirava i que ens ho compartiria, que parlaríem de quines mesures es poden aplicar. En aquell moment les postures o les mesures possibles a prendre eren ben clarament diverses entre les forces polítiques, tot esperant la lectura de l’informe.

Sorprenentment, dies més tard sabem que just abans d’aquesta reunió del dia 24, l’alcalde es va reunir amb representants veïnals tot indicant que encara no tenia l’informe i que esperava rebre’l al dia següent.

L’aclariment d’aquesta contradicció va merèixer una pregunta nostra durant el ple del dia 27 de setembre i no va poder donar cap resposta coherent o sincera.

I ahir, de cop, en un interval de 18 minuts, sabem que s’ha signat el decret, que no ho ha comentat amb ningú (no ho ha fet com a mínim amb els regidors del GM d’ERC), ens envia l’informe policial i sembla que hem de pensar que aquí es dona el problema per resolt i l’assumpte per tancat.

La decisió presa ahir coincideix molt amb la que es va prendre mesos enrere. De fet, no en qüestionem l’eficàcia, a la llum dels consells policials, però entenem que no és pas l’única mesura que s’ha de prendre per conciliar objectius legítims d’una societat en un poble que ha de poder conviure amb oci i amb respecte, amb iniciativa privada i protegint l’interès general, amb un urbanisme planificat i el respecte per la legalitat administrativa.

No només no qüestionem la feina de la policia local i dels operatius de Mossos destinats a Blanes sinó que els felicitem i encoratgem a romandre al servei de la ciutadania, on sempre han estat, tot destacant el paper dels seus comandaments per la feina feta fins ara.

I encara volem deixar fora de qualsevol crítica el personal encarregat de la comunicació de l’Ajuntament a qui molt sovint se li demana de realitzar tasques que van molt mes enllà de les que li pertocarien, malgrat que acabi resolent tot allò que li deixen caure a les mans amb la major eficàcia possible.

El que ens indigna és que ens facin combregar amb la corresponsabilitat d’unes decisions quan aquestes sembla que ja havien estat preses abans, que es facin servir les reunions de Portaveus o qualsevol altra per generar notícies o xafarderies que només busquen rentar algunes cares..

La mateixa responsabilitat que exigim és la que farà que assistim a totes les reunions a les quals siguem convocats, i ho farem sense deixar de denunciar les mentides, els abusos o les burles que entenem que hem rebut en aquest tema tots els grups municipals.

Finalment, si el que volia l’alcalde de Blanes era signar aquest decret, que ell mateix acota temporalment, amb un calendari calendari electoral a la vista (quina pena, per cert), és un acte que legalment només li pertoca a ell. Des d’aquest plantejament, no calia que fes aquest paper ni que ens fes perdre el temps a nosaltres.