Mia Ametller encapçalarà la plataforma transversal de Junts per Catalunya a Blanes

Mia Ametller

L’assemblea local del Partit Demòcrata de Blanes va validar ahir la proposta de la direcció i va escollir Mia Ametller Salvador com a candidata de la plataforma que representarà Junts per Catalunya a Blanes a les eleccions municipals de 2019. Els associats i simpatitzants van donar suport al pla de l’executiva amb un 91% dels vots.

L’alcaldable va apel·lar al seu esperit «emprenedor i aventurer» –que la va portar a viure tres anys a Noruega– per explicar aquest pas endavant, doncs fins ara mai havia estat vinculada al món de la política. A més, va explicar, «el primer d’octubre de 2017 va canviar-ho tot» i va decidir implicar-se més en la funció pública.

El president nacional del PDeCAT, David Bonvehí, que va ser present a l’acte, va felicitar a la flamant candidata: «crec que l’heu encertat». Alhora, va destacar que «aquest no és un projecte només convergent, sinó que engloba una trajectòria catalanista de quaranta anys», i que incorpora valors de recorreguts polítics diferents.

Mia Ametller va néixer a Blanes l’any 1973. Mestra de formació, té el títol d’Educació Infantil i Primària per la Universitat de Girona (1993-1996), a més d’haver assistit a diversos cursos de formació continuada a la Universitat de Girona, la Universitat Ramon Llull i al col·legi Montessori de Girona., així com a l’escola d’adults de Porsgrunn (Noruega). 

Actualment, la candidata dirigeix la llar d’infants La Mainada (des de 1999) i és mestra interina d’una escola pública. En el passat ha treballat a diferents col·legis públics de la Generalitat (entre 2007 i fins l’actualitat) i a les institucions Braten Alen Barnehagen i Montessori Barnehagen d’Oslo (entre els anys 2002 i 2009). A més de català i castellà, l’aspirant també parla anglès i té nocions de norueg. 

Ametller, que es defineix a sí mateixa com a «responsable, creativa i treballadora», està casada i és mare de família nombrosa.

Oriol Comas

La pedagoga liderarà així una llista que serà transversal, àmplia i integradora i que pretén seduir a persones de diferents àmbits i sensibilitats polítiques. El projecte ja compta amb el suport d’actius que anteriorment havien format part d’altres formacions polítiques; així com d’altres que se sumaran a una llista municipal per primera vegada.

El president de la formació local, Oriol Comas, va afirmar que fa setmanes que el partit treballa amb la voluntat de «traslladar en l’àmbit municipal l’esperit transversal, plural i republicà de Junts per Catalunya, amb la convicció que els temps presents demanen generositat, visió àmplia, pluralisme i vocació de servei». En aquest sentit, Comas va afegir que aquesta candidatura és «un repte obert a tothom qui vulgui sumar esforços per assolir un projecte il·lusionant i enriquidor per Blanes».

Fotos: Facebook PDeCAT Blanes