Un grupo de ultras arranca una pancarta de la sede de ERC de Blanes favorable a la República Catalana

Un grupo de personas de ideología ultraespañolista arrancó ayer tarde sobre las 16:30 horas de la sede de ERC de Blanes, situada en la Casa del Poble, una pancarta a favor de la República Catalana, que llevaba varios meses expuesta en la fachada del edificio que da al paseo marítimo de la población.

Este grupo de personas, de ideología ultranacionalista y contrarios a la independencia de Catalunya, realizó por la mañana una performance en la playa cercana a Sa Palomera, en la que se plantaron banderas de España y parasoles rojos y amarillos. Después, por la tarde y con la ayuda de una escalera de grandes dimensiones y un gancho, arrancaron la pancarta Blanes, Municipi de la República Catalana, acción que fue grabada en vídeo y que poco tiempo después empezó a divulgarse en las redes sociales. El grupo, unas 15 o 20 personas, jaleó la agresión al local republicano.

Se da la circunstancia de que cerca del lugar se encuentra el memorial dedicado a Lluís Companys, en el que habitualmente se realiza la ofrenda floral institucional con motivo de la Diada Nacional de Catalunya. Ayer, también, al mediodía aparecieron con destrozos parte de los ramos de flores que se habían colocado el pasado 11 de septiembre con motivo de la Diada. 

Además, el pasado viernes un individuo entró en el Ayuntamiento, para exigir que se retirase la pancarta que por tercera vez había colocado el Ayuntamiento (las dos anteriores fueron arrancadas), reclamando la libertad de los políticos presos y en la que puede leerse ‘Llibertat presos polítics’.

El individuo efectuó una grabación de seis minutos de duración, en la que mantuvo una tensa conversación con dos empleados del Ayuntamiento, a los que se dirigió en un tono bravucón y amenazante. La polémica pancarta se exhibe en cumplimiento de una moción que se aprobó por 13 de los 21 concejales del Consistorio.

Sobre este suceso, CUP Blanes ha pedido a través de un comunicado al alcalde que «emprenda inmediatamente todas las medidas necesarias para denunciar estas acciones, poner fin a su impunidad y hacer frente, como institución y sin fisuras, a las amenazas y coacciones contra la libertad de expresión en nuestra ciudad».

A raíz de este conjunto de hechos, ERC de Blanes ha publicado en su página de Facebook el siguiente comunicado: 

Avui hi ha hagut una concentració de ciutadans d’ideologia filofeixista a la platja de Blanes. S’hi han aplegat una vintena de persones que han fet ostensible amb el seu comportament un tarannà violent i agressiu.

Membres d’aquesta mateixa trobada han estat els responsables, com es pot apreciar a les fotografies, de la destrossa de la pancarta que presidia el balcó principal de la Casa del Poble de Blanes, edifici noble i digne que allotja el republicanisme blanenc des de fa desenes i desenes d’anys. La Casa del Poble tenia una pancarta al seu balcó que deia: Blanes, ciutat de la República Catalana. Alguns dels vint-i-escaig concentrats han decidit fer un acte de violència contra La Casa del Poble i han despenjat per la força la pancarta.

Abans d’ahir algú que va gravar-se a ell mateix amb un to agressiu, amenaçant explícitament amb cometre un acte de vandalisme contra la pancarta que l’Ajuntament de Blanes té penjada a la façana va acabar amedentrant amb fatxenderia els treballadors i treballadores públics municipals que “passaria alguna cosa a Blanes” i que “acabaríem molt malament”.

ERC de Blanes se solidaritza amb tots els socis i sòcies de La Casa del Poble per l’agressió de què han estat víctimes en ser atacada la seva Seu.

ERC de Blanes dona ple suport i fa costat als treballadors que abans d’ahir al dematí van haver de suportar agressions verbals i amenaces per part d’un individu en seu municipal.

ERC de Blanes condemna un cop més aquests fets que ahir, a més, han tocat de tan a prop la nostra Seu.

ERC de Blanes torna a exigir a les autoritats que persegueixin aquests delinqüents que actuen impunement contra bens immobles privats alterant la vida pública i pacífica de la nostra Vila. 
Són pocs, però són violents. Són pocs, però estan decidits a provocar un cop i un altre una resposta violenta per part de la gent de Blanes i dels membres de les seus agredides, cosa que mai no aconseguiran perquè som gent de pau i gent educada en valors de convivència. Són pocs i han de ser identificats i reconeguts per qualsevol persona de bé de la nostra societat.

Aquesta gent organitzada i agressiva, poca, però decidida a fer mal, ha de saber que per cada pancarta arrencada del nostre balcó en penjarem cent arreu dels balcons de la ciutat, per cada llaç, mil més seran penjats, per cada insult i amenaça que rebem, la nostra voluntat de guanyar-ho tot pacíficament i democràtica creix i ens vincula íntimament a tanta i tanta bona gent que clama per la justícia i la llibertat.

Ni ens fan por, ni ens faran callar, ni volem que els atacs d’aquesta gent quedin impunes. No volem fer més gran un acte tan covard fet per tan poca gent, però el nostre silenci mai els serà còmplice. En pau i ferms en els valors democràtics omplirem els carrers i els balcons de crits i de missatges de llibertat i de República.

El nostre silenci mai no ens farà traïdors en la defensa dels valors pacifistes, republicans i democràtics de tots els qui ens han precedit i al costat dels regidors i regidores que han mostrat públicament el seu suport i la seva solidaritat amb nosaltres als quals agraïm el gest. Gràcies, un sol poble unit i ferm contra el feixisme i en la defensa de la democràcia, la pluralitat i la pau.

Salut des de Blanes, ciutat de la República Catalana!