Homenatge a un turista alemany que hi estiueja a Blanes des de fa 50 anys

L’alcalde Mario Ros i Driedrich Wilhem Deumann

L’Ajuntament ha homenatjat avui al matí a Friedrich Wilhem Deumann, un turista alemany, amb motiu que porta estiuejant a Blanes fidelment des de fa 50 anys, sense haver fallat mai amb la seva cita amb la Costa Brava.

L’alcalde de Blanes, Mario Ros, acompanyat del tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat i Turisme, Blai Vinaixa, han lliurat a Deumann una reproducció en ceràmica de l’escut oficial del consistori per la seva fidelitat a la vila. 

La primera vegada que va venir a la vila on comença la Costa Brava va ser al 1968, i durant els primers anys s’hostatjava a l’antic Hotel San Francesc, regentat pel matrimoni format per José Alejandro Aristimuño –conegut com ‘Pepe’, qui va morir fa uns anys- i Dolors Surís. L’Establiment estava situat just davant de Casa Saladrigas, a tocar de l’Ermita de l’Esperança, davant del Passeig de Mar, i avui dia és un bloc de pisos. 

Client del desaparegut Hotel San Francisco 

Precisament els qui han acompanyat a Dumann en el seu homenatge ha estat una representació de la família que regentava l’hotel. Començant per Dolors Surís –a qui Deumann s’ha referit afectuosament com Lolita-; la seva actual parella, Josep Maria Figueres; i els seus dos fills: l’Aitor i la Montse. Dolors Surís s’ha encarregat de fer de traductora, així com la responsable tècnica de Turisme de Blanes, Cristina de las Cuevas Müller, qui també ha assistit al senzill acte d’avui al matí. 

El turista alemany es va hostatjar a l’Hotel San Francisco cada any fins al 1990, quan va tancar l’activitat. Posteriorment va anar canviant d’allotjament: Hotel Sant Antoni, Hostal Miranda, Hostal Doll i Hostal Regina, on hi ha passat els darrers anys. Tot i que està casat, a la seva dona no li agrada el clima mediterrani, de manera que llevat d’un parell d’anys que van venir a Blanes tots dos, majoritàriament ho ha fet sol. 

Hotel San Francisco

Friedrich Wilhem Deumann va néixer fa  85 anys a Bad Bevensen, una localitat alemanya molt coneguda per les aigües termals, situada molt a prop de Hannover. La seva fidelitat amb la seva cita anual amb Blanes és tanta que, tot i que el seu estat de salut darrerament és molt delicat, cada any torna per gaudir dels encants de la població on comença la Costa Brava i, sobretot, la seva gent. 

Friedrich Wilhem Deumann

De fet, des de fa 50 anys ha conreat una gran estimació i amistat amb la família que regentava el primer hotel on es va allotjar del 1968 al 1990, la família Aristimuño-Surís, amb qui comparteix sovint celebracions com la que ha tingut lloc recentment, amb motiu del sant de la matriarca. El turista alemany ha agraït profundament l’homenatge que ha rebut per part de l’Ajuntament de Blanes, i ha destacat que sempre s’ha sentit molt ben acollit per la gent d’aquest municipi, però especialment per la família que hi té aquí. 

Fotos: Ajuntament de Blanes