Avui és la darrera nit del Concurs de Focs de Blanes

Imatge dels focs de Pirotecnia Valenciana

Avui divendres el 42è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava-Trofeu Vila de Blanes es tancarà amb la participació de la Pirotècnia Valecea-Pir de Berantivilla (Àlava). L’empresa del país basc és la  primera vegada que participa a Blanes, però compta al seu currículum amb el primer premi que va obtenir al concurs de Vitoria l’any 2004 i el tercer premi a Donostia al 2010.

Des de l’organització del concurs es considera que la nit d’avui divendres serà la que aplegarà més nombre de públic, després que durant les tres anteriors jornades ja hi ha hagut un total de més de 400.000 espectadors al municipi.

150.000 persones van veure ahir els focs

La tercera nit del Concurs de Focs que es va viure aquest passat dijous va tornar a aplegar a Blanes 150.000 espectadors, a l’igual que l’anterior de dimecres. L’actuació de la Pirotècnia Valenciana la nit de dijous va complaure el públic assistent, si bé la direcció del vent va provocar que el fum dels efectes pirotècnics dificultés la visió als espectadors que estaven situats entre Sa Palomera i el Port. Per contra, el públic emplaçat entre Sa Palomera i la punta de s’Abanell va poder gaudir d’uns efectes pirotècnics molt ben valorats.

L’encarregada de l’espectacle de la nit de dijous –festivitat de Santa Anna, patrona de Blanes- va ser la Pirotècnia Valenciana, que ja va guanyar el concurs de Blanes l’any 2008.

Com és habitual, l’espectacle pirotècnic de la Pirotècnia Valecea-Pir començarà avui divendres a les 22.30 h i serà demà dissabte quan està previst que es reuneixi el Jurat Qualificador (format per la Comissió Tècnica i el Jurat Popular) per emetre el veredicte del 42è Concurs Internacional.  

Correfoc amb la Colla de Diables de Blanes

Avui divendres dos dels plats forts amb què compta el programa d’actes de la Festa Major estan amanits a base de música i pòlvora. A partir de les 23.00 h la Colla de Diables Sa Forcanera de Blanes encetarà la seva participació més destacada al cicle festiu.

El grup de percussió de la colla farà una tabalada que començarà a la plaça Catalunya per sortir en cercavila pel passeig Cortils i Vieta fins arribar al carrer Ample, sota l’arc dels copatrons. Allí serà on començarà el correfoc que durà els participants a recórrer diversos carrers del centre de la vila: Jaume Ferrer, Joaquim Ruyra, Valls, Ample i Nou per finalitzar a la plaça de l’Església.

En acabat el correfoc començaran els concerts previstos per avui a l’Escenari Jove del passeig de mar a tocar de la platja amb la Nit Blanes Escena, que compta amb dos ingredients.Tots dos són de Blanes i tenen nous treballs publicats aquest 2012. D’una banda es tracta del cantant Isaac Ulam, que actuarà a partir de les 00.00 h i ha publicat aquest 2012 “Murtra”, i de l’altra el grup Wantun, que ha editat “Anónim X”.

L’Aplec de l’Amor amb la cantant Beth

La Festa Major de Blanes continua aquests dies amb actes com el tradicional Aplec de l’Amor que es farà demà dissabte a Cala Bona –la Cala Sant Francesc-. Enguany la celebració es tancarà amb el concert de la cantant catalana Beth Rodergas, que presenta el seu darrer treball “Segueix-me el fil”. Les lletres de les cançons han estat escrites per la cantant catalana, així com per coneguts artistes com ara Marc Parrot, Jaume Pla, Valen Nieto o Ismael Inarejos.

El concert de Beth es farà a partir de les 22.00 h després que l’Aplec de l’Amor –una celebració que compta amb més d’un segle de tradició a Blanes- s’haurà encetat a les 18.00 h amb una ballada de sardanes a càrrec de la Cobla del Col·legi Santa Maria, seguida per un sopar popular a les 21.000 h.