Ciutadans, l’únic grup municipal del consistori de Blanes que rebutja signar el manifest unitari de l’11 de Setembre

PSC, ICV-EUiA, PDeCAT, ERC, CUP, Batega per Blanes i PP, han signat avui un manifest consensuat, adreçat a la ciutadania blanenca, per instar a la població a celebrar la Diada Nacional de Catalunya l’11 de Setembre en pau i concòrdia. Dels 8 grups municipals només un, Ciutadans, s’ha negat a afegir-se i signar aquest manifest.

Des d’ICV-EUiA i Batega, creiem que aquest és un gest prou aclaridor del posicionament del partit taronja, cada cop més escorat a la dreta, amb anhel de protagonisme populista i tancat a qualsevol mena de diàleg.

Queda clar per a nosaltres, que Ciutadans només busca treure rèdit de la situació d’una forma irresponsable i oportunista, propiciant enfrontaments i tancant-se de forma gens democràtica a qualsevol iniciativa que contribueixi a destensar la societat. Demostra, un cop més des de la seva intolerància, el poc respecte a la diferència, volen monopolitzar i imposar un pensament únic a tothom.

Que 7 dels 8 grups municipals amb representació a l’Ajuntament, hagin estat capaços de signar el manifest, malgrat les diferències polítiques, demostra que el diàleg és possible i des d’ICV-EUiA i Batega encoratgem a la gent de Blanes a seguir l’esperit d’aquest.