Natàlia Pérez és la nova directora artística de l’Escola de Dansa Esclat de Blanes

Natàlia Pérez

L’Escola de Dansa Esclat reprendrà les classes en diferents disciplines encapçalada per una nova direcció artística. Es tracta de la ballarina i mestre de dansa internacional nascuda a Blanes, Natàlia Pérez, que agafa el relleu a l’anterior equip de la històrica acadèmia, que ja compta amb 35 anys de trajectòria. 

Natàlia Pérez és ballarina professional, mestra i coreògrafa de dansa clàssica i contemporània, està titulada per l’American Ballet Theatre de Nova York, als Estats Units, i l’Ateneo della Dansa di Siena, a Itàlia. En aquest darrer sentit, durant la seva formació en el món de la dansa va formar part com a ballarina del Balletto di Siena, entre d’altres companyies i escoles on ha estat vinculada durant la seva intensa trajectòria artística. 

Després d’haver voltat mig mon i diverses localitats tant a Catalunya com a l’estat espanyol, la Natàlia torna als seus orígens, i agafa el relleu de l’Escola de Dansa Esclat amb il·lusions renovades. Tal com explica la ballarina blanenca, el seu objectiu és que els seus alumnes puguin sortir de l’escola havent decidit si volen dansar pel pur plaer de ballar, a nivell amateur, o bé la seva opció és fer-ho amb tota la intensitat possible, a nivell professional. 

Justament per aquest motiu, un dels reptes que s’ha proposat és que en l’aprenentatge que impartirà s’hi inclogui tocar l’escenari amb molta regularitat, per perdre la por escènica que sovint pot frenar una vocació. Per combatre-ho, els seus alumnes faran actuacions tant a Blanes com en d’altres poblacions, coneixent encara més el món exterior de la dansa. 

Joaquim Llorens i Garangou

Un equip de professionals del món de la dansa internacional 

Tots aquests reptes els afrontarà Natàlia Pérez acompanyada d’un sòlid equip de professionals que, com en el seu mateix cas, provenen del món de la dansa internacional, destacant especialment la presència de Valentin Pagliaricci i Maria Garreta. Valentin Pagliaricci és ballarí professional i mestre de dansa clàssica, titulat a l’Escola de Dansa de Córdoba, a Argentina. 

En el seu currículum s’hi inclou haver estat ballarí professional al Ballet Oficial de la província de Córdoba (Argentina), així com al Ballet Argentina amb Julio Bocca i ballarí solista de la companyia David Campos. Per la seva banda, Maria Garreta és mestra de dansa clàssica, contemporani i jazz. Titulada d’Advanced 2 per la Royal Academy of Dance, va formar part de la Companyia Shmone i Cobosmika Company, i l’any 2015 va guanyar el premi a la Millor Coreografia del concurs Dance World Cup Spain, així com el segon premi en el Concurs Livorno de Dansa a Itàlia amb la peça tituladaCathal. 

La nova trajectòria de l’Escola de Dansa Esclat de Blanes inclou impartir dansa clàssica, dansa contemporània, tècnica de puntes, tècnica masculina, barra a terra, contacte i improvisació, teatre-dansa, història de la dansa, hip hop, jazz, zumba, salsa, bachata, i altres disciplines artístiques. Les classes amb els professors del centre blanenc es completaran amb l’aprenentatge que també faran amb d’altres mestres de la dansa convidats especialment. 

Per donar a conèixer aquestes novetats, així com per poder visitar les reformes que s’han fet en les instal·lacions de dansa, s’ha fet una presentació oficial que, més que ser un acte rigorosament acadèmic, va ser una ocasió per festejar i desitjar molta sort en aquesta nova etapa. Les classes està previst que comencin aquest mes de setembre, i els horaris regulars van des de2/4 de 6 de la tarda fins 2/4 de 10 de la nit de dilluns a divendres, mentre que els dissabtes al matí es reservem per formació en competicions.