L’Esbart Joaquim Ruyra actua a la Festa Major de Blanes coincidint amb el seu 55è aniversari

Una de les entitats de Blanes que al llarg de la Festa Major de Santa Anna es bolca amb diferents activitats i actuacions és l’Esbart Joaquim Ruyra, que cada any té el focus d’atenció del programa de festes almenys en dues ocasions.

Això a banda que des de fa un parell d’anys té cura d’un dels escenaris de festa regentats per alguna entitat, transformat per primera vegada en el Korre que Token Fest 18. 

Un fet diferencial respecte anteriors festes majors, però, és que aquest 2018 coincideix amb una data molt assenyalada per a l’Esbart Joaquim Ruyra; el seu 55è aniversari de vida. Aquesta efemèride ja ha propiciat que al llarg dels darrers mesos s’hagin pogut gaudir diversos espectacles commemoratius, alguns dels quals han estat especialment aplaudits per blanencs i blanenques. 

Aquest any, la presència de l’esbart a la Festa Major de Santa Anna s’ha encetat amb un complet espectacle que es va oferir ahir a la nit al principal indret on s’hi acullen actes, l’Escenari Festa Major de la Plaça dels Dies Feiners. Allí s’hi va allotjar una acurada selecció del seu repertori de danses catalanes, gaudides per un pati de butaques que, una vegada més, estava ple de gom a gom de públic. 

El cos de dansa principal va interpretar el Ball del Roser de Gombrèn, les Majorales d’Horta de Sant Joan, Bolangera de Roses, l’impactant Ball del Mortitxol, Sardana, l’emotiva dansa de La Ballarina i el Soldadet, Galop de Panderetes, El Carlet, ‘Hola’, i dues coreografies molt modernes del grup Tralla. També es va incloure en el vibrant i animat espectacle, la interpretació de dues peces amb vida pròpia: el Fandango del Sud i el Jaleo de Ciutadella. 

L’Esbart Joaquim Ruyra tornarà a ser protagonista de la Festa Major de Blanes dijous vinent amb motiu de la festivitat de Santa Anna, el dia central del cicle festiu. Serà llavors quan oferirà el característic Ball de Morratxes, una tradició que es va tornar a incorporar a la Festa Major a principis del nou mil·lenni. Sempre congrega una gran quantitat de públic al Passeig de Dintre, davant l’edifici de l’Ajuntament, on s’interpretarà de nou, enguany acompanyats de la música en viu de la Cobla Flama de Farners. 

Fotos: Ajuntament de Blanes