El proper 5 d’agost se celebrarà a Blanes el Mil·lenari de la Mare de Déu del Vilar

Enguany celebrem el mil·lenari de la troballa de la imatge de la Mare de Déu del Vilar de Blanes. La tradició situa aquesta efemèride a les 8 del matí del dia 5 d’agost. És per aquest motiu que des de l’Obreria del Santuari del Vilar hem organitzat el trasllat a peu i en relleus de la venerada imatge fins a Blanes, on arribarà a les 8 del matí del diumenge 5 d’agost.

Al passeig de mar, davant del carrer Ample, se celebrarà l’ofici religiós i tindrà lloc l’homenatge de la gent del mar i de les entitats i col·lectius que s’hi vulguin afegir. Un llagut arribarà a la platja portant un ram de flors en representació de la gent de la mar: pescadors, afeccionats a la vela, al rem, etc.

Per aquest motiu s’ha convidat especialment a la gent del mar a participar en aquesta diada sortint amb les seves embarcacions a la badia de Blanes. En aquesta jornada del 5 d’agost també estarà present l’exvot mariner del Rem de trenta-quatre que es conserva al Vilar, que serà portat pels pescadors que designi la Confraria de pescadors.

Tanmateix, la tarda del 23 de juliol, el rem ja haurà arribat a Blanes per participar de la Festa del Mil·lenari, una recreació històrica per explicar com es vivia un dia d’aplec al Vilar en temps dels nostres avis.

 

Animem a entitats, comerciants i a tots els blanencs a participar aquest dia de la festa, vestint-se d’època i/o acompanyant la cercavila que durà el rem des del moll i fins al Portal de la Verge Maria, al carrer Raval, amb l’acompanyament de la Banda Cobla Santa Maria, l’Esbart Joaquim Ruyra, el grup de teatre Xiroia, la colla gegantera amb en Vadó Set-Trossos, les peixateres i pageses de Raval i sa Carbonera… Aquest dia, el rem serà portat per afeccionats i membres del club de rem.

Tothom és convidat a participar-hi i per això agaraim als mitjans de comunicació que ens ajudeu a fer-ne difusió,

Text: Obreria del Santuari de la Mare de Déu del Vilar