La III Color Blanes X Runners torna a omplir Blanes de festa, esport i música

Blanes ha tornat a demostrar una vegada més que els esdeveniments esportius, i més concretament les marxes populars, són un dels seus punts forts, que congreguen sempre una gran quantitat de públic: blanencs i visitants que gaudeixen i comparteixen aquesta afició.

En aquesta ocasió es tractava precisament de la cursa corporativa que es pren com a referent de la nova marca esportiva i turística creada al 2016: Blanes X Runners. 

La tarda-vespre d’aquest passat diumenge es va celebrar la III Color Blanes X Runners, un esdeveniment lúdic, esportiu i festiu en la línia de potenciar les destinacions de turisme esportiu i familiar amb què va ser guardonat el municipi a principis d’aquest nou mil·lenni. Organitzada amb la suma d’esforços del Grup Fondistes, el Club Triatló i el Centre Excursionista i la regidoria d’Esports, aquesta nova edició ha revalidat l’èxit de les dues primeres entregues celebrades els anys anteriors. 

1.200 participants

La III Color Blanes X Runners va comptar ahir amb la participació unes 1.200 persones, en la mateixa línia de l’any passat. Gent de totes les edats van fer el recorregut de tres quilòmetres, sortint a les set de la tarda des del Passeig de Mar, i seguint una rua que transcorria a peu pla, arran de mar. Al llarg de la marxa popular membres i voluntaris  de l’organització van anar tirant pols de diferents colors des d’una sèrie de punts marcats en el recorregut. 

Durant la marxa es van tirar sobre els participants pols de color verd, vermell i blau, mentre que el quart ingredient, el color groc, es va reservar per a la part final del recorregut. Per segon any consecutiu, l’arribada es va habilitar en una zona acotada de la platja del centre, al costat del Lloc de Socors que hi ha a tocar del Club de Vela Blanes. Abans d’arribar-hi, es va formar un passadís amb l’ajut de tanques, de manera que conforme s’arribava a la part final, s’anava tirant sobre els participants el darrer color de la barreja: el groc. 

Final a ritme de música 

En la línia de l’esdeveniment lúdic i festiu amb que es concep que caracteritzi l’experiència, la seva part final va transformar-se en una autèntica festa a la platja, on gent de totes les edats i condicions físiques –colles d’amics i famílies senceres, majoritàriament-, van reposar de l’esforç amb refrescos per als més petits i cervesa per als adults. No van faltar d’altres ingredients molt ben rebuts per la concurrència: música, regals i sorpreses que els van estar acompanyant durant una bona estona. 

Un dels moments culminants de la celebració va arribar quan es van repartir bosses de pols de diferents colors entre la gernació que s’aplegava a la platja. A partir d’un senyal que es va indicar, tothom va tirar els colors enlaire alhora, formant un espectacular núvol multicolor que especialment celebrat per la concurrència, que ballava al so de la música animada per un DJ. Tant la sortida com l’arribada van estar amenitzades per monitores de zumba de l’espai Fitnness i Spa del Club de Vela Blanes, amb balls que van contribuir a afegir-li el toc de festa que va presidir la III Color Blanes X Runners en tot moment. 

El calendari de la marca Blanes X Runners continuarà el proper mes d’agost amb tres esdeveniments, dos dels quals compten amb una indiscutible veterania. El primer d’ells tindrà lloc el dissabte 5 d’agost, amb la 76a Travessia al Port de Blanes, el seguirà la 30a Caminada Popular de la Nit de Sant Bonós el dissabte 18 d’agost, i el diumenge 26 el X Aquatló Popular Vila de Blanes. 

Fotos: Ajuntament de Blanes