El ple de l’Ajuntament de Blanes aprova el pressupost de 2018

L’alcalde Mario Ros i el regidor d’Hisenda Nicolás Laguna / Ajuntament de Blanes

El ple extraordinari celebrat ahir al vespre a l’Ajuntament de Blanes ha aprovat els pressupostos municipals del 2018 en una sessió que ha inclòs únicament aquest tema. L’equip de govern (PSC) ha comptat amb el recolzament del PDeCAT, ERC i PP (11 vots), mentre que ICV-EUiA, C’s, Batega per Blanes i la CUP (10 vots) ho han fet en contra.

Aquesta era la tercera vegada que s’havia portat al ple l’aprovació dels pressupostos. En les dues anteriors ocasions es van haver de retirar de l’ordre del dia per manca del nombre de vots que necessitava l’equip de govern perquè poguessin prosperar.

En la sessió celebrada ahir, el regidor d’Hisenda i Patrimoni Nicolás Laguna ha exposat el més destacat dels pressupostos per aquest any, igual que ja va fer el passat 24 d’abril, amb motiu de l’Audiència Pública. En relació al 2017, el més destacat és l’augment fins els 53 M€, enfront els 46 M€ del pressupost de l’any passat.

Una part d’aquest increment revertirà en millorar les polítiques d’acció a la ciutadania, en especial en les partides relacionades amb els Serveis Socials, que han augmentat en gairebé el 33% respecte al 2017 per cobrir necessitats d’habitatge, assistència domiciliària, atenció a la dona, etc. També s’han inclòs diverses millores en el capítol 1 del personal que treballa a l’Ajuntament.

D’altra banda, hi ha un sensible augment en les inversions: enguany seran de 5.659.000 €, (en 2017 van ser 1.350.000 €). La partida més destacada es destinarà a renovar l’enllumenat públic, amb 3.745.000 €, una millora que es cobrirà a través d’un crèdit de l’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia (IDAE) de 3,74 M€ a retornar sense interessos.

La propera sessió plenària que convocarà l’Ajuntament de Blanes tindrà lloc la setmana vinent, el dijous 28 de juny. Es preveu tractar, entre d’altres qüestions, la moció que s’està treballant per poder empadronar els immigrants sense papers, així com el Pla Contra les Agressions Sexistes en Esdeveniments Festius a Blanes.