Una cinquantena de persones es tanquen a Blanes per demanar més drets per als sense papers

Una cinquantena de persones s’han tancat aquest dimecres a la tarda a uns locals de l’església de Santa Maria de Blanes per demanar una millora en els drets de les persones que no tenen papers.

A la tarda van entrar amb el material necessari a l’espai Esbarjo de l’església, amb la intenció de demanar una millora de les seves condicions de vida a Catalunya. La parròquia els ha cedit aquesta sala durant 15 dies, període que podria ampliar-se si cal. Aquesta nit unes 15 persones han dormit en el local on s’han tancat. 

Aconseguir l’empadronament sense un domicili fix és un dels objectius principals, però també reclamen que s’aboleixi la llei d’estrangeria.

Luisa Ceaglio, portaveu de Papeles Sin Contrato, l’entitat promotora de la tancada, ha fet una crida perquè es segueixi l’exemple a altres municipis de la província de Girona.

El moviment també reclama la sanitat universal, la despenalització de la venda ambulant, el tancament dels CIE i la fi del “racisme institucional”.

12 entitats donen suport a aquesta acció, que converteix Blanes en la quarta ciutat on es reclamen aquestes millores després de Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat i Badalona.

Les tancades van començar a finals d’abril a Barcelona, quan un grup de persones migrades es van instal·lar a l’antiga escola Massana, a Ciutat Vella. 50 dies després encara hi són, mantenint les seves reivindicacions.

Text: www.ccma.cat
Fotos: Captura de pantalla vídeo de TV3